Haberler

Erzincan'da "Fetö'nün Sodes Projelerindeki Usulsüzlük" Davası

Erzincan'da, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüzlük yaparak Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağladıkları öne sürülen, aralarında örgütün kentteki sözde mütevelli heyeti üyeleri ile örgütle bağlantılı okulların yönetici ve çalışanlarının...

Erzincan'da, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüzlük yaparak Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağladıkları öne sürülen, aralarında örgütün kentteki sözde mütevelli heyeti üyeleri ile örgütle bağlantılı okulların yönetici ve çalışanlarının da bulunduğu 37'sı tutuklu, 72 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Polis Meslek Yüksekokulunda (POMEM) oluşturulan salonda görülen duruşmada, tutuklu yargılanan Abbas Parilti, Ekrem Bayrak, Haluk Alturan, Orhan Say, Rahman Kayımtu ve Veysel Akdoğan ile iş adamlarının da aralarında yer aldığı 37'si tutuklu 72 sanık hazır bulundu.

Davanın diğer sanığı İsmail Talay, tutuklu bulunduğu Konya Etipi Ceza İnfaz Kurumu, tutuksuz sanık Rahman Kayımtu da Trabzon Adliyesinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanık Tahsin Tunç, yaptığı savunmada, iddianamede kendisi hakkındaki ifade veren tanıkların art niyetli olduklarını öne sürdü.

Hiçbir suçu olmamasına karşın 15 aydır tutuklu olduğunu ileri süren Tunç, "Terör örgütü üyeliği ile suçlanmaktayım. Bu çok ağır bir ithamdır. Ben terör örgütü üyesi değilim. Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum. Tahliyemi ve beratimi talep ediyorum." dedi.

Yurtlarda toplantı yapılmama kararı alındı

Sanık Rahman Kayımtu da Erzincan'a 2011 yılında geldiğini ve bir öğrenci yurdunda 4 yıl müdür olarak görev yaptığını ve bu sürede birkaç defa sohbet toplantılarının yurtta gerçekleştirildiğini gördüğünü söyledi.

Kayımtu, "17-25 Aralık sonrası gelen talimatla artık yurtlarda toplantı yapılmaması kararı alındı. Bize 2015 yılında ByLock programını indirmemiz söylendi. Ben gizli olmadığı için bu programı GSM hattı üzerinden indirdim. ByLock üzerinden haberler gelirdi, paylaşımlar yapılırdı. Bu program üzerinden yapılan paylaşımların yanlış olduğunu düşünerek 2016 mayıs ayında ayrıldım. Ben sadece yurdun bağlı olduğu şirkette bir çalışanım." diye konuştu.

Tutuklu sanıklar Turan Demiriz, Veysel Akdoğan, İsmail Talay, Yılmaz Okçu ile tutuksuz sanıklar Bilal Aka, Veysel Aydın, Yaşar Olğun, Canan Başgöze, Celal Aşcı, Cemalettin Ercan, Alaverdi Ateş, Aydın Yalvaç, Cevdet Kolat, Cuma Mehmet İnci, Hulusi İnci ve Ercan Ayaştı'nın savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, diğer sanık savunmalarının alınması amacıyla duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet İnci Erzincan Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title