Haberler

Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı'ya Ceza Yağdı / 15'er Yıl Hapis ve 1 Milyon 274 Biner TL Para Cezası

İşadamı Erol Evcil ile Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın "kara para aklama" ve "örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla yargılandığı dava karara bağlandı.

İşadamı Erol Evcil ile Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın "kara para aklama" ve "örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme Evcil'i 15 yıl, Kayapalı'yı 15 yıl 10 ay hapisle cezalandırdı. Mahkeme 2 sanığın da kara para aklama ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından 25 bin 833'er gün adli para cezası ile cezalandırılmasına da karar verdi. Sanıklar toplam 1 milyon 274 bin 990'ar TL cezayı 24 ay taksitle ödeyecek. Mahkeme davanın sanıklarına ait olan aralarında Nilüfer Turizm'in de olduğu 19 şirketin tüm gelirlerine tedbir konulmasına karar verdi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı ile Halil İbrahim Uysal katıldı. Başka suçtan hükümlü Erol Evcil ise, "İzmir Cezaevi'nde olduğunu, duruşmaya katılmak istemediğini ve son savunmasını avukatlarının yapmasını istediğine" dair dilekçe gönderdi.

AVUKAT ER: KARA PARA AKLAMA GİBİ BİR DURUM OLAMAZ

Duruşmada savunma yapan Evcil'in avukatı Mehmet Er, "Müvekkilim nitelikli dolandırıcılık, örgüt yöneticiliği ve kara para aklama suçlarından yargılanıyor. Benim müvekkilim baldırı çıplak biri değil ki, bir dönem iplik kralıydı. Bir dönemde zeytin kralı olarak anılıyordu. Kara para aklama gibi bir durumu olamaz. Geçmişte suç işledi diye bu suçu da işleyecek anlamına gelmez. Müvekkilimin beraatini, el konulan mallarının ve parasının iadesini istiyorum" dedi.

Duruşmaya katılan tüm sanık ve avukatlara son sözlerini soran mahkeme heyeti, davayı karara bağladı.

EVCİL'E ÖRGÜT KURMAK VE YÖNETMEKTEN CEZA

Mahkeme, sanık Erol Evcil'in "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kara para aklamak ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Hüseyin Kayapalı'nın ise "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kara para aklamak, nitelikli dolandırıcılık ve mermi bulundurmakö suçlarından 15 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

REKOR PARA CEZASI

Mahkeme, Evcil ve Kayapalı'yı "kara para aklamak" suçundan 25 biner gün adli para cezası ile cezalandırdı. Sanıklar bu suç için günlüğü 50 TL'den toplam 1 milyon 250 bin TL'yi 24 ay taksitle ödeyecek. Sanıkların ayrıca "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 833 gün hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Evcil ve Kayapalı bu suç için günlüğü 30 TL'den toplam 24 bin 990 TL ödeyecek. Mahkeme 211 kişi hakkında açılan davada diğer sanıkları da çeşitli suçlardan cezalandırdı.

TÜM HESAPLARINA TEDBİR KONULDU

Mahkeme davanın sanıklarına ait olan aralarında Nilüfer Turizm'im de olduğu 19 şirketin tüm gelirlerine tedbir konulmasına karar verdi. Mahkeme Evcil ve Kayapalı'nın tüm taşınır ve taşınmazlarına, kara, deniz veya hava ulaşım araçlarına, banka veya mali kurumlardaki her türlü hesaplarına da tedbir konulmasına hükmetti.

(BB) - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Kayapalı Nilüfer Turizm Erol Evcil İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title