Haberler

Ernani" 170 Yıl Sonra Yeniden Sahnelenecek

Türkiye'de ilk kez 1846'da, İtalyan sanatçılar tarafından Naum Tiyatrosu'nda sahnelen "Ernani" operası, 170 yıl sonra yeniden sahnelenecek.

Türkiye'de ilk kez 1846'da, İtalyan sanatçılar tarafından Naum Tiyatrosu'nda sahnelen "Ernani" operası, 170 yıl sonra yeniden sahnelenecek.

İstanbul Devlet Operası ve Balesinden yapılan açıklamaya göre, eserin Türkiye prömiyeri, 26 Kasım'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesinde gerçekleştirilecek.

Ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi'yi uluslararası sahnelere taşıyan ilk eser olan Ernani'nin rejisörlüğünü, dekor ve ışık tasarımını Kuzman Popov üstlendi.

Borislav Ivanov ile Roberto Gianola'nın orkestrayı yöneteceği eserin kostüm tasarımını Maria Trerdafilova ve Lora Marinova, koreografisini Rumjana Popova, koro yönetmenliğini Paolo Villa yaptı.

Ernani Operası'nın konusu şöyle:

Bütün toprakları elinden alınmış bir soylu olan Ernani, haydutların eline düşmüş ve onlardan biri olmuştur. Güzeller güzeli Elvira'yı sevmektedir. Elvira, yaşlı Silva'nın nişanlısıdır ve yakında onunla evleneceği için çok üzülmektedir; çünkü o da Ernani'yi sevmektedir. Kral Carlos da Elvira'ya aşıktır. Elvira Carlos'un aşkını reddedince, zor kullanmaya çalışır ancak Ernani gelip Carlos'u durdurur. Daha sonra seyyah kılığında Silva'nın sarayına girmeyi başarır ve Silva'dan kalacak bir yer ister. Bu sırada Silva'nın, Elvira ile evlenmek üzere olduğunu öğrenir. Elvira, Ernani'nin öldüğünü sanmaktadır. Ernani, Elvira'ya gerçek kimliğini açıklar. Tam o sırada Silva, çifti birlikte yakalar ve neler döndüğünü anlar. Buna rağmen Ernani'ye, kendisini krala karşı koruyacağına dair söz verir. Ancak bu söz Ernani'yi, Silva'ya karşı daimi olarak borçlu bırakacaktır.

Eserde, Fabio Andreotti, Ali Murat Erengül, Yoel Keşap, Efe Kışlalı, Bülent Külekçi, Murat Güney, Cengiz Sayın, Suat Arıkan, Kenan Dağaşan, Zafer Erdaş, Gökhan Ürben, Perihan Artan, Evren Ekşi, Burçin Savigne, Deniz Yetim, Banu Ergün, Pınar Koç, Serkan Bodur, Engin Yavuz ve Cengiz Arslan rol alacak.

Ernani, 29, 30 Kasım ile 2, 3, 13, 15, 16 ve 17 Aralık'ta sahnelenecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kadıköy Belediyesi İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title