Haberler

Ericom Halka Arz Ediliyor

Güncelleme:

Türkiye'nin Son 5 Yılda En Hızlı Büyüyen 6. Teknoloji Şirketi...

Türkiye'de bilişim teknolojilerinin birçok alanında gerçekleştirdiği proje ve başarılar ile bilinen Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş., 3 - 6 Haziran 2011 tarihlerinde halka açılıyor. Konuya ilişkin bilgi veren Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aydın, Verusa Girişim Sermayesi'nin Ericom'a 2011 yılı başında şirketin sermayesini artırarak ortak olduğuna dikkat çekerek, "Şirket sermayesini daha da güçlendirmek için Ericom'u İMKB'de halka arz etme kararı aldık. Böylece 2012 ve sonrasında ürün geliştirme gibi şirkete pozitif getirileri olacak yeni alanlarda çözümler üreteceğiz" dedi.

Eti Yatırım A.Ş. aracılığıyla halka açılacak olan Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş., 4 milyon TL olan ödenmiş sermayesini 1.5 Milyon TL nominal bedelle artırarak bu artacak kısmı mevcut ortakların rüçhan haklarını kısıtlamak sureti ile halka arz edecek. Halka arz sırasında mevcut iki büyük ortak da 375'şer bin TL nominal değerli hisse satışı yapacak. Toplam halka arz edilecek nominal rakam 2.250.000 TL olup, şirketin halka açıklık oranı yüzde 40.9 olacak.

En hızlı büyüyen 6. teknoloji şirketi

Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Avea ve Superonline ve Huawei, Ericsson gibi müşterilerine enerji yedekleme, enerji verimliliği ve telemetri çözümleri sunan Ericom, Deloitte'ın Technology Fast 50 Araştırması'nda Türkiye'nin son 5 yılda en hızlı büyüyen 6. teknoloji şirketi olma başarısı gösterdi. Ericom'un 2001'deki kuruluşundan 2010 yılı sonuna kadar cirosunu 45 kattan fazla büyüttüğünü kaydeden İlker Aydın, "Türkiye'de KOBİ finansmanında bazı kısıtlamalar var.

Bankacılık kredi sisteminin KOBİ'lere kredi verebilirlik düzeyi çok düşük…Şirketimizin halka arzı ile birlikte projeler için gerekli olan kaynağa ulaşacağız. Ayrıca KOBİ ölçeğindeki firmalara örnek olacağız. Geldiğimiz noktada planladığımız ürün geliştirme projelerini ve yürüttüğü ticaret faaliyetlerini finanse etmek için sermaye kaynağına ihtiyaç duyuyoruz. 10 yıl içinde tüm kazançlarımızı hiç kar payı dağıtmaksızın şirket içinde tutsak da büyümeyi ivmelendirecek bir öz kaynağa ulaşmak için sermaye artışına ihtiyaç duymaktayız.

Verusa Girişim Sermayesi, Ericom'a 2011 yılı başında sermayemizi ciddi bir oranda artırarak ortak olmuştur. Sermayenin daha da güçlendirilmesi için İMKB'de halka arza giderek 2012 ve sonrasında önemli getirileri olacak ürün geliştirme ve Ar-Ge çalışmalarımıza kaynak aktarmak istiyoruz. Halka arz ile şirketin 4 milyon TL olan sermayesi 5.5 milyon TL'ye çıkartılacak" dedi.

Sektörün büyük oyuncusu

Telekom operatörlerine enerji yedeklemeden telemetri çözümlerine kadar birçok konuda ürün ve çözüm sunduklarını dile getiren İlker Aydın, "Son 5 yılda satış rakamlarımızı yüzde 1800'den fazla arttırma başarısı gösterdik. Ericom, telekom operatörlerinin enerji yedekleme çözümlerinde pazarın en önde gelen firmalarından biri" diye konuştu. Ericom'un Türkiye'deki telekom operatörlerine uyguladığı çözümleri EMEA bölgesindeki diğer ülkelerin operatörlerine de uygulayacak bir ağ oluşturduğunu vurgulayan İlker Aydın, "Hali hazırda bölgedeki 20 kadar ülkede yazılım ürünleri konusunda bir bayi ağımız var.

Bu ağı o ülkelerdeki operatörlere erişmek ve portföyümüzdeki çözümleri o ülkelere satmaya hazırlanıyoruz. Ayrıca elektrik üretimi ve dağıtımı yapan firmalara elektrik şebekelerinin ve müşterilerindeki elektrik sayaçlarının uzaktan akıllı sistemlerle yönetilmesini sağlayacak çözümleri portföyümüze kazandırıyoruz. 2012'den itibaren bu alandaki çözümlerini pazara sunacağız" dedi.

Elektrikli otomotiv pazarına giriyor

Elektrikli otomotiv pazarında en önemli parça olan batarya sistemleri konusunda pazarda yer almak istediklerine dikkat çeken İlker Aydın, "Lityum bataryaların elektrikli araba ve otobüslerde kullanımındaki en önemli teknolojik parça olan "Batarya Yönetim Sistemi" konusunda kendi ürünlerini tasarlamak ve üretmek üzere çalışmalara başladık. Pazara hızlı giriş için de dünya çapında yer edinmiş bazı üreticilerin ürünlerini Türkiye pazarına sunmak için gerekli işbirliği anlaşmalarını da imzaladık" dedi.

Ericom'un M2M konusundaki faaliyetlerinin 2009'da başladığını ve geçen yıl gerçekleştirdiği "Vodafone Uzaktan Sayaç Okuma Projesi" ile Türkiye'deki 4 bin baz istasyonunun elektrik sayaçlarının uzaktan okunması projesini gerçekleştirdiklerini söyleyen İlker Aydın, bu projenin bu alanda Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük proje olduğunu vurguladı. İlker Aydın, "Ericom, Telekom operatörlerinin enerji tüketimlerini azaltmak amacıyla, enerji verimliliği projeleri yürütmektedir. Türk Telekom'un iklimlendirme sistemlerinde büyük bir enerji tasarrufu sağlayacak projemiz halen Türkiye'nin dört bir yanında sürdürülüyor" dedi.

Ericom'un İTÜ Enerji Enstitüsü ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde üniversitede 3 adet laboratuvar kurduğunu belirten İlker Aydın, Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda da birçok üründe patent başvurusunda bulunduklarını ve getirdikleri yenilenebilir enerji çözümleri ile Türkiye'de ciddi bir enerji tasarrufu sağlanmasına katkı sağladıklarını belirtti.

Akü kontrol sistemleri konusunda Çin'in Coslight firması ile yapıkları anlaşmalar ile Türkiye'de ve bölge ülkelerde kullanılmak üzere elektrikli otomobil bataryası yönetim sistemi projesi gerçekleştirdiklerini ifade eden İlker Aydın, "Bu proje şirketimizin en büyük Ar-Ge projesidir. Özellikle elektrikli otobüs ve toplu taşıma aracı konularında da yine partnerimiz Coslight firması ile çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Ericom olarak halka arz kaynaklarının bir kısmını bu yönde değerlendireceğiz" dedi.

Başlıca müşterileri kimlerdir?

2001 yılında kurulan Ericom'un cirosunun yüzde 90'ını Telekom operatörleri ve onlara çözüm sunan sistem entegratörlerine yaptığı satışlar oluşturuyor. Turkcell, Vodafone, Avea, Türk Telekom, Superonline gibi operatörler ve Huawei, Ericsson gibi sistem entegratörleri ana müşterileridir. Kurumsal Bilişim Teknolojileri konusunda Türkiye'nin başlıca kurumları olan; İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Tofaş, Acıbadem gibi 100'den fazla kuruluşun haberleşme altyapısını kuran ve halen bakım ve teknik servis hizmetlerini veren Ericom bu alanda Cisco, Avaya, Aastra ve Alcatel gibi teknoloji devlerinin yetkili partneri durumundadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title