Haberler

"Ergenekon" Davası

Esas hakkında savunma yapması beklenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ duruşmaya geldi.Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, tedavi gördüğü İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine videokonkerans yöntemiyle bağlanılarak esas...

- Esas hakkında savunma yapması beklenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ duruşmaya geldi

-.Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, tedavi gördüğü İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine videokonkerans yöntemiyle

bağlanılarak esas hakkındaki savunmasını yaptı

-Ersöz:

"20 yıllık zaman aşımına bir gün kala bana 'Özal'ı önceden planlayarak zehirlemek suretiyle öldürttü' denilerek, kamu vicdanında kabul görmeyen ve yaralayan bir dava açılmıştır"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 50 tutuklu sanık katıldı.

Gülhane Askeri Tıp Akadamesi'nde (GATA) tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Albay Dursun Çiçek'in da aralarında yer aldığı 15 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, başka suçtan tutuklu Yalçın Küçük ve Sami Hoştan ile tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve Mehmet Murat Yüce de hazır bulundu.

Rahatsızlığı nedeniyle duruşmalara katılamayan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Dahiliye Bölümündeki odasına videokonferans yöntemiyle bağlanılarak savunmasını yaptı.

Yatağına oturur vaziyette ve tıbbi maske takarak esas hakkındaki savunmasını yapan Ersöz'e, hakim Dursun Ali Gündoğdu, avukatı Serkan Günel ve 2 doktor eşlik etti.

- Turgut Özal'ın öldürülmesi

Hakkında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a suikast iddiasıyla da dava açılan Ersöz, savunmasına, "Son 10 gündür atasına, bayrağına, demokratik haklarına sahip çıkanların katıldığı olaylar nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da şifa diliyorum" ifadeleriyle başladı.

Savunmasından bir bölüm okuduğu Sokrates'in sözlerinin, bugün yaşananlarla birebir örtüştüğünü savunan Ersöz, davanın Türk adalet tarihinin en büyük siyasi davalarından biri olduğunu söyledi.

Kendisi ve avukatları olmadığı bir celsede gizli tanık "Selçuk"un dinlenildiğini belirten  Ersöz, "8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatı konusunda bülbül gibi konuşmuştur. Ahlaksızca iftiralarda bulunmuştur. 20 yıllık zaman aşımına bir gün kala bana, 'Özal'ı önceden planlayarak zehirlemek suretiyle öldürttü' denilerek, kamu vicdanında kabul görmeyen ve yaralayan bir dava açılmıştır. Bu mahkemede yargılandığım dava, başka bir davanın açılmasına neden olmuştur. Bunun neresi hukuk, neresi adalettir" diye konuştu.

Gezi Parkı'ndaki eylemlerinin ardından "Adnan Menderes'i astınız, Turgut Özal'ı zehirlediniz, Recep Tayyip Erdoğan'ı  yedirtmeyiz" şeklindeki söylemlere atıfta bulunan Ersöz, "Bazı siyasiler tarafından 'Özal'ı zehirlediniz' diye bu durum kullanılmıştır" dedi.

Ersöz, ilaç saatinin gelmesi nedeniyle kısa bir aranın verilmesinden sonra esas hakkındaki savunmasını tamamladı. Duruşmada, mahkeme salonunda bulunan Ersöz'ün avukatı Celal Ülgen savunma yapıyor.

Başbuğ'a emekli orgenerallerden destek

Mütalaada Ersöz'ün TCK'nın 312/1'inci maddesi uyarınca, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellenmeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "Kişisel verileri kaydetme", "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme", "resmi belgede sahtecilik" suçlarından da 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu arada, duruşmalara katılamayan emekli Orgeneral İlker Başbuğ, esas hakkındaki savunmasını yapacağı için bugünkü oturuma geldi. Yaklaşık 1,5 yıldır tutuklu olan Başbuğ, bugünkü otumla birlikte 8'inci kez duruşmaya katılmış oldu. Başbuğ, duruşma  başlamadan önce kendisini selamlayan izleyicilere sık sık el salladı.

Duruşmaya, Başbuğ'un eşi Sevim, kızı Feride ve oğlu Mustafa Murat Başbuğ ile emekli orgeneraller Atilla Işık, Hasan Aksay, Aydoğan Babaoğlu ve Fikret Özden Boztepe de izleyici olarak katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İlker Başbuğ Levent Ersöz Turgut Özal Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title