Haberler

Ereğli'de 41 Sözleşmeli Personel Memurluğa Geçti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi meclisinin 2013 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci oturumunda belediyede çalışan 41 sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçişi oy birliği ile kabul edildi.Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi meclisinin 2013 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci oturumunda belediyede çalışan 41 sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçişi oy birliği ile kabul edildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin 2013 yılı Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumu bu gün gerçekleştirildi. Toplantıda sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçişini ön gören 12 Temmuz 2013 tarihli ve 6495 sayılı kanunun, 2 Ağustos 2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Ereğli Belediyesi'nde çalışan 41 sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçişi oy birliği ile kabul edildi.

Oylama sonrası konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 41 personelin memur kadrosuna alınması ile hem maaşlarının hem de sosyal haklarının artacağını belirterek, bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi. Posbıyık, uygulamayı Türkiye'de ilk kez Kdz. Ereğli Belediyesi'nin hayata geçirdiğini ifade etti.

Öte yandan meclis toplantısı sırasında bağımsız belediye meclis üyesi Fevzi Ekşi'nin mevcut pazar yerinin aynı şekliyle kalması için imar revizyon planlarında yapılan değişikliğin kaldırılması yönünde verdiği önerge tartışmalara neden oldu. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık önergenin kanunlara aykırı olduğunu ve alınacak kararın uygulanmasının mümkün olmadığını savundu. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ise benzer konularda daha önce çeşitli değişiklikler yapıldığını, pazar yeri konusunda da aynı yöntemin uygulanabileceğini dile getirdi. İsim okunarak yapılan oylamada önerge, 12 CHP'li belediye meclis üyesinin red oyuna karşılık, AK Parti 6, bağımsız 6 ve 1 CHP'li olmak üzere toplam 13 kabul oyuna karşılık salt çoğunluk oy sayısına ulaşılamadığı için ret edildi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yapılan oylamanın ardından oturumu kapattığını açıklamasına AK Parti ve bağımsızlar itiraz ederek, tepki gösterdiler. Posbıyık ise tepkilere "Yasal yollar açık. Mahkemeye verirsiniz" diyerek yanıt verdi. Bağımsız belediye meclis üyesi Fevzi Ekşi meclis toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Pazar yerinde ki esnaflarla birlikte mahkemeye başvuracaklarını söyledi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Posbıyık Zonguldak Ak Parti Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title