Haberler

Erdoğan'dan Joe Biden'ın Sözlerine Çok Sert Cevap

Güncelleme:

Bayram namazı çıkışında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın "Türkiye IŞİD'e finansal olarak destek verdi. Ancak Türkiye şimdi şimdi uyandı. Erdoğan bana 'Siz haklıydınız' dedi." sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Biden böyle ifade kullandıysa benim için tarih olur. Bizim hiçbir terör örgütüne en ufak yardımımız olmamıştır, bunu kimse ispatlayamaz. Sayın Biden böyle bir şey söylediyse bizden özür dilemesi gerekir." diyerek sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı. Cami çıkışı gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

Erdoğan, "Sınırların ötesinde Süleyman Şah türbesi var. Orada Türk askeri görev yapıyor. Onlara bayram mesajınız ne olacak?" sorusu üzerine, "Yayınladığım bayram mesajımda da var. Ama bu vesileyle tekrar söyleyeyim. Her şeyden önce Süleyman Şah bizim vatan topraklarımız. Orada bizim şu anda bizim 40 Mehmedimiz var, Mehmetçiğimiz var. Onların kılına herhangi bir şeyin gelmesi halinde, Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere orada atacağımız adımlar malumdur. Yani orada herhangi bir şeyde asla tereddüt etmeyiz, edemeyiz. ve o andan itibaren her şey değişir" diye konuştu.

"3 ŞEY YERİNE GELMEDİKÇE BU KOALİSYONUN İÇİNDE YER ALMAYIZ"

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde de Genel Kurul'da da yaptığı konuşmada bir şeyin üzerinde ısrarla durdurduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üç şey yerine gelmedikçe biz tabii bu tür bir koalisyonun içerisinde yer almayız dedik.

1. Uçuşa yasak bölge: Uçuşa yasak bölge konusunun hallolması gerekir dedik. Bu konuda koalisyon güçleri olarak başta Amerika, yaptığımız görüşmelerde buna olumlu baktıklarını söylediler.

2. Güvenli Bölge: Bakın tampon bölge demiyorum, güvenli bölge diyorum. Güvenli bölgenin tesis edilmesi. Çünkü biz şu anda kadar 1,5 milyonu aşkın insanı, mülteciyi kabul etmiş vaziyetteyiz. Tabii bunu nereye kadar kabul edeceğiz? Dolayısıyla bu insanlara bir güvenli bölge tesis edilmesi lazım. Bu insanların kendi topraklarına dönmesini sağlamamız gerekiyor. Bu tabii güvenli bölge içerisindeki onlara uygun yerlerde, bu iskanın temini aynı zamanda gerekiyor. Ki bu güvenli bölge içerisinde aynı şekilde Süleyman Şah Saygı Karakolu da var. Bunu da özellikle ifade edeyim.

3. Eğit-donat prensibi: Bu eğit-donatla da bildiğiniz gibi gerek Irak gerek Suriye'deki oranın kendi askerini, onları hem eğitmek hem donatmak noktasında da koalisyon güçleriyle de mutabık kalınan bir maddedir bu. Burada zaten mutabakat var. Dolayısıyla bunu da halletmek suretiyle o andan itibaren bizim buradaki görünümümüz tabii ki çok daha farklı olacaktır, etkinliğimiz çok daha farklı olacaktır."

"BİZİM İÇİN IŞİD NEYSE PKK DA ODUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Meclis müzakerelerinde de görüldüğünü, bu işe muhalefet edenlerin, olumsuz yaklaşanların yaklaşım tarzının çok önemli olduğunu aktardı.

Bir müddet önce Türkiye'nin, Irak'a veya Suriye'ye niçin girmediğini söyleyenlerin bugün olumsuz bir yaklaşım sergilediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yani akşam farklı, sabah farklı olmaz. Devlette idarecinin bir defa sorumluluğu çok çok farklıdır, anlamlıdır. ve siz bir büyük devlet olarak eğer sınırlarınız tehdit altındayken bunlara göz yumarsanız, sessiz kalırsanız, sizi tarih affetmez. Burada bir bedel ödemekle karşı karşıya kalacaksınız. Şu anda Kobani'deki gelişmelerde, bir taraftan gidip Kobani'yi ziyaret edeceksin, Kobani'den döneceksin ondan sonra da diyeceksin ki, 'Kobani tehdit altında Türkiye ses çıkarmıyor.' Tamam da Kobani'den gelenler şu anda nereye gidiyor? Kobani'den gelenler şu anda nereye sığınıyor? Türkiye'ye sığınıyor. Türkiye kapılarını açıp onları misafir ediyor mu ediyor? Tüm bunlar da ortada. Bütün bunlar da ortada olduğu halde Türkiye'de özellikle PKK terörünün içinde olanlar şu anda bu işi sahiplenmenin gayreti içerisindeler. Bizim bunlara da tabii olumlu bakmamız mümkün değil. Bizim için IŞİD neyse PKK odur. Dolayısıyla bunları ayrı telakki etmek, ayrı değerlendirmek yanlıştır. Bunların dışında ayrıca terör örgütleri var. Bütün bunları bizim ortak ele almamız, ortak değerlendirmemiz, dünyanın da bunu aynı şekilde paylaşması lazım."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada bir şeyin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Bir defa karşı güçleri, düşmanı teşhiste eğer yanlış yapılırsa, ki bu yığınaktaki biliyorsunuz yanlış zaferi olumsuz etkiler. Onun için bunu baştan bir defa sağlam yapmak, doğru teşhis yapmak, bu doğru teşhisle beraber de buradaki atılacak adımları ona göre atmak önem arz ediyor. Bu konuyu da biz aslında dostlarımızla filan paylaştık. Bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğiz. Şu anda bu konuda ilgili bakan ve ilgili kurumlarımız başta Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere, istihbarat teşkilatımız olmak üzere, tabii Dışişleri Bakanlığımız koordinatör olma noktasında bu işin içinde hassasiyetle duruyoruz" şeklinde konuştu.

"EĞER BU İFADELERİ KULLANMIŞSA BIDEN BENİM İÇİN TARİH OLUR"

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın açıklamaları sorulan Erdoğan şunları söyledi:

"Bu konuda eğer Biden bu tür ifadelerle kullandıysa Biden benim için tarih olur. Asla benden böyle ifade sadır olmamıştır. Bir defa kimse Türkiye'ye -o dönem hükümetteyiz, ben başbakanım- ve bu dönemde yine kesinlikle başta IŞİD olmak üzere hiçbir terör örgütüne bakın terör örgütü diyorum en ufak yardımımız olmamıştır. Bunu kimse ispatlayamaz. Yabancı savaşçılar asla bizim ülkemizden Suriye'ye girmemiştir. Turist pasaportuyla bizim ülkemizden gelip Suriye'ye geçer. Ama silahlı olarak geçtiğini kimse söyleyemez. Bu konuda hassasiyetimiz aynen devam etmektedir. 6 bin kişinin Türkiye'ye girişini yasakladık. Bin kişiyi deport ettik. Bunu yapan bu Türk hükümetidir. Bunu bilmelerine rağmen Fransa diyor ki benden bin savaşçı orada, İngiltere açıklama yapıyor BM 'de. 600 savaşçı şu anda orada diyor. Bunları kendileri söylüyor. Kendileri söyledikleri halde Türkiye'yi bu tür suçlamayla karşı karşıya bırakmak yanlış bir şey. Esefle karşıladım. En son ABD'de bu son gidişimde yaptığım görüşmede asla kendilerinde bu noktada "biz yanlış yatık", "böyle bir duruşumuz oldu", "siz haklıydınız", asla böyle bir şey olmamıştır.

Onu da söylüyorum ve sayın Biden, eğer Harvard'da böyle birşey söylediyse bizden özür dilemesi lazım bizden. Bunu açıkça söylüyorum. Böyle ufak tefek, çevresinden dolaşılarak yapılacak açıklamalar bizim kabulümüz değildir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine, Kurban Bayramı'nda İstanbul'da olacağını söyledi.

BAŞBAKAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Namaz çıkışı gündeme dair değerlendirmeler de bulunan Başbakan Davutoğlu da, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in açıklamalarının sorulması üzerine şunları şöyledi: "Doğrusu bu eleştiriyi kabul etmek mümkün değil. Bütün Amerikan yönetimi ve en başta Biden çok iyi biliyor ki, Türkiye 4 yıldır tek başına bütün mültecileri ağırlamaya devam ediyor. 4 yıldır yapılan uyarılar en başından dinlenmiş olsaydı, bugün bu acılar yaşanmazdı. Herkesin tarihi sorumluluğu var burada. Ama hiç bir tarihi sorumluluk taşımayan bir ülke aranıyorsa o Türkiye'dir. 1.5 milyonu aşkın mülteciyi misafir etmiştir. Hala Kobani'den gelen misafirlerimiz var. Türkiye mültecilerin etnik, mezhebi kimliklerine Türkiye bakmamıştır. Türkiye mültecileri ağırlarken kimsenin Türkiye'yi eleştirmeye hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Esas burada tarihi sorumluluğu olan ülkeler 4 yıldır bir halkın çektiği zulme sessiz kalanlardır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (87)

Gece kusu:

Birak Dünya ya hikaye anlatmayi be adam, herkez senin Davarlarin gibi salak degil! Sen ancak kendi Davarlarini otarirsin.

25
7
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Şu trene bakan sen değilmiydin?

yanıt0
yanıt0
kimler:

tayip bey oyun oynama artik senin kelen diseri cikti san oy veren yan geri zakalidir yakuta agmaktir sen kimin icin biliyoruz

14
11
yanıtYanıtla
Halit:

en geri zekalı sen olduğunu açıkça anlaşılmaktadır sen mert biri olsaydın açıkça ismini yazardın

yanıt0
yanıt0
ay yildiz kizi:

Bütün Dünya biliyor senin kelleci irz Düsmanlarina yardim ettigini bir tek sen bilmiyorsun, bu nasil yüzsüzlük ya.

17
8
yanıtYanıtla
Sümeyye Can:

Bunun yüz kızarma sensörlerini almışlar. Yalan söylerken hiç mi yüzün kızarmaz be adam!!!

18
7
yanıtYanıtla
Hatice duman:

Flash Flash Flash Joe Biden Cumhurbakanı Erdoğanın Bu sözleri üzerine çok üzüldüğü Depresyona girdiği ve intihara kalkıştığı bildiriliyor. Lütfen Erdoğan beni unutmasın diye sayıklıyıp duruyormuş. Kaynak: Beyaz Saray

18
6
yanıtYanıtla
mardin:

işidi bir def edeleim varya kurlteri kendi topraklarını multeci duruuna düşenlerden inkiam alınacak

12
10
yanıtYanıtla
SUS TİYATRO USTASI HARAMZADE:

KUKLALIĞINLA 2002DEN BERİ ORTADOĞUYU BU HALE GETİRTTİN. MÜSLÜMAN VE TÜRK OLDUĞUN ŞÜPELİ SENİN

18
4
yanıtYanıtla
ABD:

Bari Mübarek Kurban Bayramında yalan söyleme beee. . Daha politik kıvrak ve doğru cümleler bulamadın mı ?

14
7
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title