Haberler

Erdoğan: Bu Partiye Sırtını Dönüp de İflah Olan Kimse Görmedim

Güncelleme:

AK Parti'ye katılım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu davaya gönül verenlerin mevki ve makam beklemediğini belirtti. Erdoğan, partiden ayrılan isimler için ise "Bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde Ak Parti'ye üyelik töreninde yaptığı konuşmada, "Bizim sizlerle olan yol arkadaşlığımız, gönüldaşlığımız öyle pamuk ipliğine bağlı değildir. Bizim muhabbetimiz rüzgara göre yön değiştirmez. Çünkü bizim kardeşliğimiz ahiret kardeşliğidir." şeklinde konuştu.

NECİP FAZIL'IN DİZELERİNİ OKUDU

Şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük? Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük. Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya. Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya? İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal. Hamallık ki sonunda ne rütbe var ne de mal. ve ayrılık anneden, vatandan, arkadaştan." dizelerini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"SIRTINI DÖNÜP DE İFLAH OLAN KİMSE GÖRMEDİM"

"Böyle bir yolculuk. Bizler hor da olsa öksüz de olsa bu davayı taşımaya talip olduk. Rabb'imiz ne buyuruyor, dağların bile çekemediği yükü insan ne yaptı, yüklendi. Şimdi bunun hakkını hep beraber vermemiz lazım. Kimse bizi buna zorlamadı. Her birimiz kendi irademizle, tercihimizle bu meşakkatli yola revan olduk. Sonunda rütbe, mevki, makam, mal ummadan, hiçbir şey hesap etmeden çıktığımız yol, bizi işte buralara getirdi. Er kişi niyetine musallada, oradan mezara. Yolculuk bu. Elbette bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkum ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Şu da bir gerçek ki bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim."

"AK PARTİ KONGRE'DEN GÜÇLENEREK ÇIKACAK"

Bundan sonraki çalışmalarda safların daha da sıklaştırılarak yola devam edileceğini dile getiren Erdoğan, 21 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongreden Ak Parti'nin güçlenerek çıkacağını söyledi.

Erdoğan, kongre sürecinin fırsat bilinerek bu yükselmenin aşağıdan yukarıya doğru ve kararlı şekilde sürdürülmesi gerektiğini, kaybedecek zamanın bulunmadığını, yolun uzun, vazifenin ağır olduğunu kaydetti.

"BU SÜREYİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce yerel seçimlerin, ardından cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağı 2019'a kadarki sürenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, AK Parti ailesine yeniden katılıyor olmanın, ailesiyle yeniden bir araya gelmenin heyecanı, mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Semiha Yıldırım AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title