Haberler

Erdoğan 2007'ye "Kapıcı İdris" Kavgasıyla Girdi

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'i Eleştirirken, "Bir Yere Bir Genel Müdür Atayacaksınız, Evlerine Birisi Gidiyor, Evin Kapıcısına 'Bunun Eşi Nasıl Giyinir' Diye Soruyor" Sözleriyle Adı "Şeyh Mektupçusu" Olarak da Anılan Ruhi Özbilgiç'in Kapıcısı İdris Çiftçi'yi Yeniden Gündeme Getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, atamalara vetosu nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yönelik, "Bir yere genel müdür atayacaksınız, evlerine birisi gidiyor, evin kapıcısına 'bunun eşi nasıl giyinir' diye soruyor" sözleriyle "Şeyh mektupçusu" olarak da anılan Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç'in oturduğıu apartmanın kapıcısı İdris çiftçi'yi yeniden gündeme taşıdı.

Başbakan Erdoğan, dün partisinin İstanbul il başkanlığındaki bayramlaşma sırasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Sezer'e 2007'nin ilk eleştirilerini de atamalar konusunda yöneltti.

Erdoğan, Sezer'e yönelik, "Yani bir genel müdür atayacaksınız, evlerine birisi gidiyor. Düşünebiliyor musunuz? Evin kapıcısına onu soruyor. Bu kişi müsteşar yardımcısı, bir müsteşar olacak, kapıcısına soruyor. 'Bunun eşi nasıl giyinir? Kimlerle görüşürler? Kimler gider gelir bu eve?' bunlar soruluyor. Allah aşkına böyle bir devlet yönetimi, böyle bir yönetim anlayışı olur mu" sözleriyle doğrudan TRT Genel Müdürlüğü kararnamesi Köşk tarafından veto edilen Ruhi Özbilgiç olayını kastetti. Başbakan Erdoğan'a gelen bir Şeyh'in rüya yorumunu işleme koydurduğu için basında "Şeyh mektupçusu" olarak da nitelenen Özbilgiç'in, TRT Genel Müdürlüğü'ne atanması için hükümet tarafından hazırlanan kararname Cumhurbaşkanı sezer tarafından veto edilmişti.

Ancak bu konuşmayla, Erdoğan, Özbilgiç ve kapıcısı olayını ikinci kez gündeme getirmiş oldu. Erdoğan daha önce de Sezer'i Özbilgiç hakkında oturduğu apartmanda soruşturma yapmakla eleştirmişti.

HASAN CELAL GÜZEL ORTAYA ATTI

Erdoğan'ın 'kapıcıdan soruşturma' argümanını ilk kez Hasan Celal Güzel, Radikal gazetesindeki köşe yazısında ortaya attı. Güzel, 22 Aralık'taki yazısında, Bakanlar Kurulu'nca TRT Genel Müdürlüğü'ne atama kararnamesi Köşk'e gönderilen ve veto edilen Özbilgiç olayı için oturduğu apartmanın kapıcısının da adını ilk kez vererek, "Başbakanlık Müsteşar yardımcısı, yılların değerli bürokratı Ruhi Özbilgiç'in TRT Genel Müdürlüğü kararnamesi geri çevrilmiş. Kararname iade edilmeden Köşk'ün 'maiyette istihbaratçıları' Özbilgiç'in kaapıcısı İdris Çiftçi'ye gelerek Ruhi Bey ve ailesi hakkında bilgi almışlar. Kapıcının, 'karısının başörtüsü yok' şehadetine ve tezkiyesine rağmen kararname imzalanmamış" diye yazmıştı. Erdoğan da bu yazının ardından ilk eleştirisini yapmıştı.

Daha sonra basında Kapıcı İdris'le konuşmalar yapılmış, 11 yıldır bu görevi yürüttüğünü söyleyen Kapıcı İdris, soruşturma için bir sivil polisin gelerek kendisine, Ruhi Özbilgiç'in eşinin türbanlı olup olmadığını sorduğunu belirtmişti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title