Haberler

Erdemli'de Hıdrellez Şenlikleri

Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi Tarafından Düzenlenen 2. Hıdrellez Şenliği Etkinlikleri Talat Göktepe Çamlığı'nda Başladı.

Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Hıdrellez Şenliği etkinlikleri Talat Göktepe Çamlığı'nda başladı.

İpek Tanrıyar’ın sunuculuğunu yaptığı şenlikte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu,

kültürün, milletleri yaşatan en büyük hazine olduğunu belirterek, “Örf ve adetlerimize sıkı sıkıya bağlanarak sahip çıkacağız. Belediyecilikte asri görevlerimizi en iyi şekilde yapmaktayız. Biz önce insanımızı mutlu etmek istiyoruz. İnsanlarımız mutlu olmadıkça yaptığımız bütün hizmetlerin hiçbir anlamı yoktur. İnsanımızı eğlendirmek de bir ihtiyaçtır” dedi.

Hıdrellez ve nevruzun aynı şeyleri ifade ettiğini belirten Mutlu, “Yeri geldiğinde çalışacağız, yeri geldiğinde hep birlikte eğlenmesini de bileceğiz” diye konuştu.

Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan da, Türk kültürünün diğer kültürlere göre daha zengin ve köklü olduğunu ifade ederek, "Bayramlarımızın hepsi sevgi ve saygı temeline dayanır. Bayramlar birlik ve beraberlik içinde güzel olur. Hıdrellez baht açmayı, bereketi simgeler. Ülkemize ve Türk milletine bahtı açık, bereketli günler diliyorum” diye konuştu.

Hıdrellez şenliklerinin Eylem Naz, Hasan Yılmaz ve Petek Dinçöz’ün konserleriyle devam edeceği bildirildi.

(Oİ-AB-AB-Y)

06.05.2007 15:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title