Haberler

Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu Bir Dizi Faaliyette Bulundu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu olarak Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi öğrencileri Ankara’da ASELSAN’a teknik bir gezi gerçekleştirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu olarak Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi öğrencileri Ankara'da ASELSAN'a teknik bir gezi gerçekleştirdi.

Geziye Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, Topluluk Akademik Danışmanı ve Seydişehir MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yusuf Uzun, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kayrıcı ve Uzay ve Havacılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Samancı da katıldı. Gezide öğrenciler ASELSAN Macunköy Tesislerinde kurum hakkında bilgi aldı ve tesislerde üretilen ürünleri inceleme fırsatı buldular. Dekan Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, ASELSAN yetkilileri ile yapmış olduğu görüşmelerde öğrencilerin staj ve istihdamı hakkında bilgiler alırken ASELSAN - Üniversite iş birliği çalışmaları hakkında da görüşmeler yapıldı.

Heyet ASELSAN ziyaretini tamamladıktan sonra sırasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Cami, Hacı Bayram-ı Veli Türbesi ve son olarak da AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir'in davetlisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretinde bulundu. Ziyarette AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli de Meclis Kulisinde öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Öğrenciler Meclis Genel Kuruluna girerek meclis gündemini canlı olarak izleme imkanı bulunduktan sonra gezi tamamlandı.

Gezi sonrası açıklamalarda bulunan Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu Yönetimi, "Bu tür gezilere imkan sağlayarak bizlerin teknik ve sosyal yönden kendimizi geliştirmemize fırsat veren Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocamıza teşekkür ederiz" ifadelerini kullandılar.

Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğundan Kan Bağışı Kampanyası

Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu ayrıca Kızılay ile iş birliği içinde Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Seydişehir Meslek Yüksekokulunda Kan Bağışı Kampanyası düzenledi. Kampanyaya öğrenciler ve personel katılım yaparak destek verdi. Kızılay yetkilileri şunları söyledi: "Her yıl Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu ile beraber gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe destek veren başta topluluk yönetimine, okul idarecilerimiz olmak üzere kan bağışında bulunan tüm destekçilere teşekkür ederiz." - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Cengiz Seydişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title