Haberler

Engellileri Anlamak İçin Empati Kurdular

Ünye Belediyesi, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Ünye Belediyesi, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Ünye Belediyesi, görme engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları hissettirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla, anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir" adlı etkinlikte görme engellilerin yaşadığı zorluklara ve sorunlara dikkat çekmek istendi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, İlçe Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları empati kurarak, anlamak için gözlerine siyah bant takarak, çevre ilçelerden gelen görme engellilerle beraber beyaz bastonlarla yürüdü.

"HEPİMİZ POTANSİYEL ENGELLİ ADAYIYIZ"

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, beyaz bastonun görme engelliler için bir simge haline geldiğini, dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için de en önemli araç olduğunu kaydetti. Herkesin potansiyel engelli adayı olduğuna dikkat çeken Başkan Çamyar, "Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bugün böyle bir sağlık problemi olmayan kişinin, yarın çeşitli nedenlerle özürlü olmama garantisi yoktur. Bu nedenle görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmayı insani bir görev olarak bildik. Bizler, en büyük engelin gönüllerdeki ve zihinlerdeki engeller olduğunu ifade ederek, engelli kardeşlerimize her zaman pozitif ayrımcılık yaptık" dedi.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE EŞİT OLDUKLARINI GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Ünye'de engelli bireylerin rahatça dolaşabileceği ve işlerini kolayca halledebilecekleri bir dizi düzenlemeler yaparak haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan sağladıklarını belirten Başkan Çamyar, "Başta okçuluk sporu olmak üzere birçok sporun yapılabildiği modern bir spor salonunu engelli kardeşlerimizin kullanımına sunduk. Yine bizlerden talep edilen şarj istasyonunu Cumhuriyet Meydanı'na kurarak, akülü sandalye kullanan bedensel engelli kardeşlerimizin yolda kalma korkusuna son verdik. Engelli bireylerin tanışıp kaynaşabilecekleri, bir araya gelip vakit geçirebilecekleri ve her türlü aktivitelerini yapabilecekleri engelsiz sosyal yaşam alanı projemiz için de çalışmalara başladık. Bizler her fırsatta engelli vatandaşlarımız ile bir araya gelmeye, onları kucaklamaya, eşit ve değerli olduklarını göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Karadeniz Görme Engelliler Derneği(KARDEF) Başkanı Faruk Teber ise duyarlı davranışlarından dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a teşekkür etti. Etkinliğin ardından görme engellilerle yemekte buluşan Başkan Çamyar, yemek sonrası görme engellilere beyaz baston hediye etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Ünye Belediyesi Mustafa Demir Ahmet Çamyar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title