Haberler

Engelli Oğlu Asker Olan Annenin Sevinç Gözyaşları

Eskişehir'de yaşayan engelli vatandaşlar, 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yaptı. Yemin töreni sonrasında gazetecilere duygularını ifade eden bir engelli annesi, sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.

1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmelerini sağlamak maksadıyla, 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 1 günlük "Engelli vatandaşlar için temsili askerlik uygulaması" yapıldı. 20 engelli vatandaşın yemin törenine, Eskişehir Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş, 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Dursun Pak, Aile ve Sosyal Politikalar Eskişehir İl Müdürü Sultan Murat Aydın, askeri erkan ile engelli vatandaşların yakınları katıldı.

Engelli askerler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından asker yemini etti. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Dursun Pak, dün gece verilen şehitleri hatırlatarak, "Öncelikle bu gece şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Tuğgeneral Pak, temsili askerlik töreninin, ilklerin öncüsü Türk havacılığının beşiği 1'inci Ana Jet Komutanlığı'nda düzenlendiğine dikkat çekti. "Biraz önce sizlerin huzurunda yemin ederek asker olan, yürekleri vatan sevgisiyle dolu bu genç kardeşlerimize, Mehmetçiklerimize seslenmek istiyorum" diyen Pak, "Silah, bayrak ve namus üzerine yemin ederek gerektiğinde vatan için canınızı seve seve feda edeceğinize söz verdiniz. Şimdi sizler bu kutsal görevi yerine getirmek üzere ant içerek göreve başlamış bulunmaktasınız. Bu görevi bir vatan borcu bilip katılmanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Burada geçirdiğiniz bir günlük süre, 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ve askerlik mesleğini tanımanız açısından güzel bir fırsat olacaktır" ifadelerini kullandı.

"BU ŞEREFLİ YUVANIN BİRER FERDİ VE MİLLETİMİZİN ASKERLERİ OLDULAR"

Tuğgeneral Pak, anne ve babalara da seslenerek, şöyle devam etti:

"Her Türk asker doğar ve her anne ve baba çocuklarının asker olmasını gönülden ister. İşte bugün asker ocağına gönderdiğiniz kınalı kuzularınız için bu dileğinizin gerçekleştiğine hep beraber şahit olduk. Çocuklarınız, artık bu şerefli yuvanın birer ferdi ve milletimizin askerleri oldular. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Bu duygu yüklü, bir o kadar da önemli ve yüce anlamlar ifade eden yemin törenine katılan herkesi saygıyla selamlarken, biraz önce yemin ederek aramıza katılan genç silah arkadaşlarımızı bir kez daha kutluyorum."

BİR ANNENİN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Zihinsel engelli Ulukan Örenç'in annesi Şükriye Tekin, oğluyla gurur duyduğunu ifade ederek, gözyaşlarına boğuldu. Zorlu bir hayat mücadelesi veren Tekin, duygularını şöyle ifade etti:

"Şuan çok güzel duygular içerisindeyim. Ama oğlumu babası kabullenmedi ve ben tek başıma büyüttüm. Bir kızım var, ikisiyle de gurur duyuyorum. 5 oğlum öldü bir tane kaldı. Şuan da akan bir anne olarak mutluluk gözyaşlarım."

Askerlik heyecanı yaşayan bir başka engelli Hasan Aktaş'ın ağabeyi Salim Aktaş da, kardeşiyle gurur duyduğunu anlatarak, bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Tören, bir günlük askerlik heyecanı yaşayan engelli bireylerin hatıra fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sultan Murat Aydın Hasan Aktaş Bilge Aktaş Eskişehir Politika Güncel Haberler

title