Haberler

Engelli Dursunali'nin Polis Olma Hayali Gerçek Oldu

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde zihinsel engelli 23 yaşındaki Dursunali Öztürk'ün polis olma hayali gerçek oldu.

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde zihinsel engelli 23 yaşındaki Dursunali Öztürk'ün polis olma hayali gerçek oldu. Emniyet Müdürü üniforması giyen Öztürk, Emniyet Müdürü makamında oturdu, ilçede araç denetimine çıktı.

Çorlu'da ailesi ile birlikte yaşayan ve Çorlu Sakatlar Derneği üyesi olan Dursunali Öztürk, annesi Canan Öztürk'e sürekli polis olmak isteğini dile getirdi. Anne Öztürk de oğlunun bu isteğini Çorlu Sakatlar Derneği Başkanı Canan Yurdseven'e iletti. Yurdseven'in konuyu aktardığı Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Öztürk'ün hayalini gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Önce Öztürk için özel olarak Emniyet Müdürü üniforması hazırlanıp, kendisine hediye edildi. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün makam aracı evine gidip, Dursan Ali Öztürk'ü Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi.

Emniyet Müdürü üniformasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne makam aracı ile gelen Dursunali Öztürk'ü burada Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ile Emniyet Müdürü Aykut Efe karşıladı. Buradan makama geçen Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe ile bir süre sohbet etti. Engellilerin asker ve polis olmalarının kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Öztürk, "Ben polis olma hayalimi gerçekleştirdim. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Dursunali Öztürk, daha sonra makam aracı ile polis ekiplerinin uygulamasına gitti. Burada araçları kontrol eden Öztürk, yolcular üzerinde kimlik uygulaması yaparak, sürücülerden emniyet kemeri takmalarını istedi. Öztürk, bir günlük polis olma hayalini gerçekleştirdikten sonra yeniden makam aracı ile evine bırakıldı.

- Tekirdağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Canan Öztürk Tekirdağ Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title