Haberler

Engelli Büşra, Kız Kulesi'ni Görme Hayalini Gerçekleştiren Nevü'yü Kazandı

NEVŞEHİR'de bedensel engelli Büşra Ay (21), 4 yıl önce uçağa binme ve İstanbul'a gidip Kız Kulesi'ni görme hayalini gerçekleştiren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin (NEVÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandı.

Ürgüp ilçesinde oturan bedensel engelli Büşra Ay'ın uçağa yıllardır uçağa binmek ve İstanbul'a giderek Kız Kulesi'ni görmek istediğini öğrenen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademisyenleri ve öğrenciler, harekete geçti. 'Umuda Bir Adım da Excellence Animasyon' adı altında gece düzenleyen akademisyenler ve öğrenciler, bilet satışından sağlanan gelirle genç kızın bu hayalini yerine getirdi. Kapadokya Havalimanı'ndan uçakla İstanbul'a yolcu edilen Büşra ve annesi Suzan Ay, Florya Sosyal Tesisleri'ndeki kahvaltının ardından Galata Kulesi, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nı gezdi. Kız Kulesi manzaralı bir otelde konaklayan Büşra, akşam yemeğini ve sabah kahvaltısını da bu eşsiz manzara karşısında yaptı. Son olarak Miniatürk'ü gezip görme imkanı sunulan Büşra ve annesi, tekrar uçakla Nevşehir'e döndü.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİREN ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI

Büşra Ay, bu yıl girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) aldığı puanla, 4 yıl önce hayalinin gerçekleşmesini sağlayan NEVÜ'nün Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne girmeye hak kazandı.

AİLESİYLE REKTÖR BAĞLI'YI ZİYARET ETTİ

Büşra Ay, annesi Suzan ve babası Çetin Ay ve biri kendisi gibi bedensel engelli 2 kardeşiyle birlikte Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı'yı ziyaret etti. Büşra ve ailesini makamında ağırlayan Rektör Bağlı, hayata engelsiz sarılan Büşra'yı göstermiş olduğu başarısından dolayı tebrik etti. Bağlı, "Hayata sımsıkı sarılan Büşra kızımızın bu azmi gerçekten de takdir edilecek bir başarı. Diğer taraftan kendisinin üniversitemizi tercih etmesi de ayrıca bizler için gurur verici oldu. Şahsım olarak Büşra kızımızı göstermiş olduğu bu başarısından ve azminden dolayı kutluyorum. Bizler bundan sonra Büşra'nın her türlü ihtiyacını karşılayarak, bundan sonraki hayallerinin gerçekleşmesine yardımcı olacağız" dedi.

- Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kız Kulesi Nevşehir Büşra Ay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title