Haberler

Engelleri fotoğrafladı

ATATÜRK Üniversitesi öğretim görevlisi Ayşe Özdemir, engellilerin günlük yaşamdaki engellerini fotoğrafladı.

ATATÜRK Üniversitesi öğretim görevlisi Ayşe Özdemir, engellilerin günlük yaşamdaki engellerini fotoğrafladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi 'Fark etmek elimizde, farkında mısınız?' sloganıyla sergi düzenledi. Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü öğretim görevlisi Ayşe Özdemir'in 40 fotoğrafının yer aldığı sergiye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Yatkın, Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Toplumsal Duyarlılık Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Rektörlük Kültür Merkezi salonundaki sergide fotoğraflarını anlatan Ayşe Özdemir, "Çevremizde her gün gördüğümüz, dikkat etmediğimiz engellere farkındalık oluşturmak istedik. Bu fotoğraflar davetlilerin bilinçlerinde yer alacak" dedi.

Fotoğrafların fiziksel engelleri yansıtması bakımından engellilerin sorunlarına tercüman olduğunu vurgulayan Sakatlar Derneği Başkanı Sadullah Efe, "Bunlar bizim günlük yaşamda karşılaştığımız sıkıntılar. Bunların resmedilmesi çok anlamlı. Şehir mobilyalarının sağlıklı insanlara göre dizaynını burada bir kez daha görmüş olduk. İnşallah bu sergiden gerekli dersler alınır" diye konuştu.

Toplumun duyarlı olduğu konularda çalışmalar yaptıklarını belirten Toplumsal Duyarlılık Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle fotoğraf sergisini düzenlediklerini söyledi. Görselliğin çok dikkat çekici ve etkili olduğu için fotoğraf sergisini planladıklarını ifade eden Doç. Dr. Özlü, şöyle konuştu:

"Görsel hafızada bazı şeyler net olarak kazınabilir. Hepimiz şehrimizdeki günlük hayatta karşılaşılan engelleri görüyoruz, ama dikkat çekmiyor. Bizim arzumuz, bunlara dikkat çekmek. Engelli bireylerin hayıtını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılıyor olsa da henüz bu istediğimiz seviyeye gelmiş değil. Hem ülkemizde, hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu da kabul görmüş bir gerçektir."

Özdemir, sergiyi ziyaret eden engellileri gezdirerek, yaptığı çalışma hakkında bilgi verdi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Atatürk Üniversitesi Ayşe Özdemir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title