Haberler

Engelini "Sessizce" Aştı

Doğuştan işitme engeli bulunan ve ailesinin desteğiyle atletizme başlayan 18 yaşındaki Fatmagül Koç, spor sayesinde engelleri aşıyor Koç: "Gençler ve Yıldızlar Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda yer alıp şampiyon olmayı hedefliyorum"

MELTEM YILMAZ - Doğuştan işitme engelli olan ve ailesinin desteğiyle atletizme başlayan Fatmagül Koç, spora tutunarak engelleri aşıyor.

Trabzon'da düzenlenecek Gençler ve Yıldızlar Avrupa Atletizm Şampiyonası hazırlıklarını Trabzon'un Söğütlü Mahallesi'nde sürdüren işitme engelliler atletizm takımı sporcularından 18 yaşındaki Fatmagül Koç, engelinin kendisi için sorun olmadığını belirtiyor.

Koç, işaret dili eğitmeni Kübra Çolak aracılığıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin 1,5 yaşındayken konuşamadığı ve duymadığını fark ettiğini anlatarak, "Dört kardeşiz ve benim dışımda ailemde işitme engelli kimse yok. Bu durum benim için dezavantaj ama ailem bana sürekli destek oldu. Hiçbir zaman engelli olduğumu hissettirmediler" ifadesini kullandı.

Ailesiyle iletişiminin çok iyi olduğunu belirten Koç, "Ailem benim sesim, kulağım ve dilim oldu. Spora küçük yaşta başladım ve sürekli kendimi geliştirdim. Ailemin bana olan sevgisi ve desteği de kendimi geliştirerek, bu seviyeye gelmeme en büyük etken oldu" dedi.

Koç, hayatta hiçbir şeyin engel olmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Engelli ya da engelsiz bireylerin kendine güvenmesi gerekiyor. Bir insan istedikten sonra her şeyi başarabilir. Ben başarılı olmayı çok istedim ve 5. sınıftan beri başarılı olmak için gayret ediyorum. İki yıldır atletizm kamplarına katılıyorum. Gülle, disk atıyorum. Şu ana kadar ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 22 madalyam oldu."

Trabzon'da gerçekleştirilecek Gençler ve Yıldızlar Avrupa Atletizm Şampiyonası'na katılarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğine dikkati çeken Koç, "Gençler ve Yıldızlar Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda yer alıp şampiyon olmayı hedefliyorum. Bunun için de çok çalışıyor, kamplarda mücadele veriyorum. Bundan sonra da başarılı olacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Koç, herkesin istediği zaman her şeyi başarabileceğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Benim gibi olan arkadaşlarım kendine güvensinler. Sporla onlarında engellerini aşabileceklerine inanıyorum. Başarı insana çok büyük gurur veriyor ve ben başardığım için çok mutluyum. Herkesin bir şekilde bir yerden başlaması gerekiyor." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Kübra Çolak Söğütlü Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title