Haberler

    Endoğan Adili Galatasaray'a Yararlı Olacak Mı?

    Galatasaray'ın Basel'den transfer ettiği 19 yaşındaki Endoğan Adili'yi yakından takip edenler yorumladı.

    OĞUZ ÖZTÜRK / Goal Türkiye

    Murat Yakın'ın çalıştırdığı Basel'den Galatasaray'a gelen Endoğan Adili'nin transfer görüşmeleri daha önce KAP'a bildirilmişti.

    İsviçre Süper Ligi takımlarından Grasshopers'ta profesyonel olan ve geçen yıl teknik direktör Murat Yakın'ın çalıştırdığı Basel'e imza atan 19 yaşındaki genç futbolcu Adili, İsviçre Ligi'nde gol atan en genç futbolcu (16 yaşındayken) olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

    "BİR HAJROVIC DEĞİL..."

    İsviçre'nin önde gelen spor servislerinden RTS Sport'ta görev yapan gazeteci ve yorumcu David Lemos, Adili'nin İsviçre dışı bir deneyime henüz hazır olmadığı görüşünde.

    Lemos yaptığı yorumda, " Basel'e imza attı ancak henüz yetenekleri ile Murat Yakın'ı derinden etkileyebildiği söylenemez. Basel'e geldiğinde Grasshopers'taki ortamı da bulamamıştı." ifadelerini kullandı.

    Galatasaray'ın Hajrovic transferine de değinen Lemos, Endoğan Adili'nin kendisini İsviçre'de Hajrovic kadar kanıtlayamadığını ve Galatasaray gibi büyük bir takıma transferinin henüz erken olabileceğini de sözlerine ekledi.

    "HERKES ŞAŞIRDI!"

    TagesWoche'nin editörlerinden Florian Raz ise Basel şehrinde tüm basının Galatasaray'ın Adili'yi transfer etmek istemesine şaşkınlıkla baktığını söyledi ve ekledi; "Adili, henüz Basel'de kendini kanıtlayamamıştı. Basel forması ile sadece kupada bir maça çıktı ve onda da iyi olduğu söylenemezdi. Açıkçası, potansiyeli Galatasaray'a yeter mi, yetmez mi bilemiyorum." diye konuştu.

    ENDOĞAN ADİLİ KİMDİR?

    1994 yılında İsviçre'nin Brugg kentinde doğan Türk asıllı İsviçreli futbolcu Endoğan Adili, bugüne kadar İsviçre'nin tüm genç yaş Milli takımlarında forma giydi.

    Annesi Kosovalı olan Adili'nin babasının Türk olması nedeniyle genç oyuncu Türk pasaportuna sahip ve Türkiye'de Türk statüsünde forma giyebilecek. 1.70 cm boyunda ve 61 kg ağırlığında olan genç yıldız Adili, orta sahada oynuyor ve sağ ayağını kullanabiliyor.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Endoğan Adili Galatasaray İsviçre Basel Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title