Haberler

    En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı Kime Gider?

    Güncelleme:

    84. Oscar ödül Töreni, 26 Şubat gecesi Los Angeles Kodak Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. Bu özel gecenin sunuculuğunu Billy Crystal ile birlikte Jennifer Lopez yapıyor olacak.

    Geçtiğimiz günlerde Womenist.net olarak En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı acaba kime gidecek diye merak edip adayları masaya yatırmıştık.

    NTV ve CNBC-e'den canlı olarak yayımlanacak bu büyük geceye çok az kaldı ve heyecan da giderek artıyor. Şimdi de sırada 'En İyi Kadın Oyuncu ödülü' kategorisi var.

    Bakalım bu kategorideki adaylarımız kimler?

    Meryl Streep - The Iron Lady

    Tam adı Mary Louise Streep olan ABD'li ünlü oyuncu, 1949 yılında dünyaya geldi. Profesyonel kariyerine 22 yaşında, The Playboy of Seville adındaki oyunla başladı. Yıldız oyuncu, asıl çıkışını The Deer Hunter filmindeki Linda karakteri ile yakaladı. Sophie's Choice, Şeytan Marka Giyer ve Mamma Mia gibi filmlere imza atmış, Akademi, Emmy, Cannes ve Altın Küre ödüllerine sahip oyuncu, Kodak Tiyatrosu'ndaki 84. Oscar ödül Töreni'ne 'Demir Leydi - The Iron Lady' filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu' adayı olarak katılacak. İngiliz halkı için bir sembol haline gelen Margaret Thatcher'ın hayatını beyazperdeye aktaran Demir Leydi, güç ve güç için ödenen bedelleri konu alıyor daha çok. Thatcher, erkek egemen bir dünyada, sınıf ve cinsiyet engellerini çökerten bir kadın olarak bilinmesinin yanı sıra, aldığı sosyal ve politik kararlar yüzünden hayli sert eleştirilere de maruz kalmıştı. 62 yaşındaki Meryl Streep, geçtiğimiz ay Altın Küre'de aynı filmle 'En İyi Kadın Oyuncu' seçilmişti.

    Viola Davis - The Help

    Amerikalı aktris Viola Davis, 1965 yılında dünyaya geldi. 2001, 2004 ve 2010 yıllarında Tony ve Drama Desk ödülleri'ni alan siyahi oyuncunun akılda kalan filmleri; 2000 yılında çekilen Traffic, 2002'deki Antwone Fisher ve yine aynı yıl çekilen Solaris filmi. Geçtiğimiz yıl rol aldığı The Help filmindeki usta oyunculuğu ile şimdi de Oscar adayı. Davis, aktör Julius Tennon ile 2003 yılından beri evli. Geçtiğimiz yıl Genesis adında bir kız çocuğu dünyaya geldi. Türkçeye 'Yardımcı' adıyla çevrilen, yıllardır çok konuşulan ve 'New York Times En çok Satanlar' listesinde bir numara olarak efsaneleşen kitaptan uyarlanan "The Help" filminde Viola Davis, Emma Stone ve Octavia Spencer ile birlikte performans sergiledi. Octavia Spencer, bu filmdeki rolüyle son Altın Küre'de 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülünü de almıştı. Filmin konusu şöyle; 1960'lı yılların Missisippi'sinde üç farklı ve sıra dışı kişilikleri canlandıran bu kadınlar, hepsini tehlikeye atan ve toplumsal kurallara karşı gelen gizli bir yazı projesi sayesinde alışılmadık bir dostluk kurarlar. Beklenmedik bu ittifaktan, önemli bir kardeşlik doğar. Hepsi, onları tanımlayan sınırları aşma cesaretini kendilerinde bulur ve bu sınırların bazen aşılmak için konulduğunu fark eder. Bu, şehirdeki herkesi değişen zamanlarla karşı karşıya getirmek demek olsa bile...

    Michelle Williams - Marilyn ile Bir Hafta

    özellikle Dawson's Creek dizisiyle tanınan, 1980 doğumlu Amerikalı oyuncu Michelle Ingrid Williams, 2006 yılındaki Brokeback Mountain filmindeki rolüyle Oscar, BAFTA ve Altın Küre ödülleri'ne aday olarak gösterilmişti.

    Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden ünlü aktör Heath Ledger'dan Matilda Rose Ledger adında 7 yaşında bir kızı var.

    Michelle Williams, 84. Oscar ödül Töreni'ne 'Marilyn ile Bir Hafta' filmindeki rolüyle aday oldu. Marilyn Monroe'nun İngiltere'de geçen bir haftasını konu alan filmde Monroe'yu canlandırarak böylesine zor bir görevin üzerinden ustalıkla geldi. Bunu ilk fark eden Altın Küre jürisi oldu ve kendisine geçtiğimiz ay düzenlenen törende Müzikal veya Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü layık gördü.

    Rooney Mara - Ejderha Dövmeli Kız

    Henüz 26 yaşında olan Oscar adayı Amerikalı Patricia Rooney Mara, 1985 yılında dünyaya geldi. 1984 yılına damga vuran Elm sokağı Kabusu filminin 2005 yılında yeniden çekilmesi, Rooney Mara'nın da dikkatleri üzerine toplamasını sağladı.

    Ayrıca 2010 yılında çevrilen Sosyal Ağ filmindeki başarıl performansı da adından çokça bahsedilmesini sağladı. Geçtiğimiz yıl vizyona giren Ejderha Dövmeli Kız filmindeki Lisbeth Salander karakteriyle 84. Oscar ödül Töreni'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' olmaya aday.

    Rooney Mara, son yıllarda sosyal yardım kuruluşlarına olan destekleriyle de takdir topluyor.

    Glenn Close - Albert Nobbs

    Amerikalı sinema ve tiyatro oyuncusu Glenn Close, 1947 yılında dünyaya geldi. Başarılı kariyerine onlarca film ve birçok ödül sığdıran usta aktrisin Rodrigo Garcia yönetmenliğinde çekilen ve başrollerinde yer aldığı film, Albert Nobbs kendisine Oscar Töreni'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü getirebilecek mi diye merak ediyoruz doğrusu. Daha önce Oscar'a beş kez aday olup hiç birini kazanamayan başarılı oyuncunun bu sefer de şansı çok yüksek değil. Ama eninde sonunda bu başarıya da ulaşacaktır diye düşünüyoruz...

    Kaynak: Womenist.net / Kadın

    Michelle Williams Margaret Thatcher Meryl Streep Wayne Rooney Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title