Haberler

    Emre Yavuz Piyano Resitali

    30 Ağustos 2016'da Viyana'da düzenlenen 15. Panmusica Austria Uluslararası Piyano Yarışması'nda Birincilik Ödülü ve Schubert Özel Ödülü'nü kazanan, son dönemde elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılar ile adından söz ettiren piyanist Emre Yavuz, Franz Schubert'in solo piyano yapıtlarından derlediği özel bir program ile 16 Ekim Pazar akşamı Mozarthaus'a konuk oluyor.

    30 Ağustos 2016'da Viyana'da düzenlenen 15. Panmusica Austria Uluslararası Piyano Yarışması'nda Birincilik Ödülü ve Schubert Özel Ödülü'nü kazanan, son dönemde elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılar ile adından söz ettiren piyanist Emre Yavuz, Franz Schubert'in solo piyano yapıtlarından derlediği özel bir program ile 16 Ekim Pazar akşamı Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile ve Gürer Aykal, İbrahim Yazıcı, Rengim Gökmen ve Ender Sakpınar gibi şeflerin yönetiminde gerçekleştirdiği birçok konserde Mozart, Chopin, Saint-Saens, Çaykovski ve Rahmaninov'un konçertolarını yorumladı. 2004 yılında Antalya Uluslararası Piyano Festivali'nde ve Moskova'da Düzenlenen Spivakov Uluslararası Müzik Festivali'nde konserler verdi.

    2007'de Sicilya'da yapılan Ibla Grand Prize yarışmasında Frederic Chopin Özel Ödülü'ne layık görüldü. 2010 Chopin Yılı kapsamında Viyana'da yapılan Rotary Interpretationspreise - Chopin & Schumann yarışmasını kazanarak başta Viyana Musikverein'da olmak üzere Avusturya'nın çeşitli şehirlerinde solo ve Bratislava Senfoni Orkestrası ile konserler verdi.

    Roland Batik'le çalıştığı Viyana Konservatuvarı'ndan mezuniyet resitalindeki Beethoven, Rahmaninov ve Saygun yorumlarıyla bütün jüri üyelerinden tam puan alarak bu şekilde mezun olan ilk ve tek öğrenci olan Emre Yavuz, aynı zamanda Almanya'daki Hannover Müzik Medya ve Tiyatro Yüksekokulu'nda Karl- Heinz Kämmerling ile eğitimini sürdürdü. Kämmerling'in yanı sıra Seymour Lipkin, Lang Lang, Murray Perahia, Till Fellner'in birçok ustalık kurslarına katıldı.

    2012'de Viyana'da düzenlenen. 4. Rosario Marciano Uluslararası Piyano Yarışması'nda birincilik ödülü kazanarak "sıra dışı bir sanatsal kişilik" olarak tanımlandı. 2013'te Zubin Mehta yönetiminde Tel Aviv'deki yıllık geleneksel Gala Konseri'nde Beethoven'ın 3. konçertosunu seslendirdi.

    2015'te 2. Hacettepe Ulusal Piyano Yarışması'nı kazanan Emre Yavuz, eğitimini Hannover ve Viyana'da sürdürmekte ve Arie Vardi ile çalışmaktadır.

    Konser Programı:

    F. Schubert |  12 Ländler D. 790

    F. Schubert |  Sonat D. 664

    F. Schubert |  Sonat D. 959

    Toplam süre: 70 dakika

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Franz Schubert Emre Yavuz Viyana Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title