Haberler

Empati Kurmak İçin Ellerinde Su Bidonlarıyla Futbol Maçına Çıktılar

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, kadınların toplumda yaşadığı baskılara dikkat çekmek için erkek ve kadınlardan oluşturulan takımlar futbol maçı yaptı. Erkekler, kadınlarla empati kurabilmek için ellerinde 5 litrelik su dolu şişelerle sahaya çıkarak ter döktü. Renkli görüntülere sahne olan karşılaşmayı kadın takımı, 8-2 kazandı.

Kadınların toplumda yaşadığı baskıya ve kadın- erkek eşitsizliğine dikkat etmek için Alanya İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından futbol maçı düzenlendi. Müdürlüğün 'Bu İşte Bir Erkek, Bir Kadın Var' projesi kapsamında, erkekler, kadınlarla empati kurabilmek için ellerinde 5 litrelik su dolu şişelerle sahaya çıktı. İlçe merkezindeki halı sahada oynanan maçta, kadın takımı kısa sürede erkekler karşısında baskı kurdu. Ortaya renkli görüntülerin çıktığı karşılaşmayı kadın takımı, 8-2 kazandı.

AMAÇ EMPATİ KURMAK

Alanya Sosyal Hizmetler Merkez Müdürü Ahmet Çelik, projenin amacının kadınların yaşadığı eşitsizliğe ve toplumdaki statüsüne dikkati çekmek olduğunu söyledi. Erkeklerin futbola yoğun ilgi gösterdiğini, bu nedenle de futbol maçı yapmayı özellikle seçtiklerini belirten Çelik, "Bizden hizmet alan kadınlarımıza yönelik seminerlerimiz oldu. Onun arkasında empati kurmaları için bir çalışmamız oldu. Stajyer öğrencilerimizle birlikte personellerimiz top oynadı. Kadının toplumda yaşamış olduğu baskıları ön plana çıkarmak için bugün kadınlarımız ve erkeklerimiz eşit statüde yarışsın diye futbol oynadı. Maç esnasında erkeklerin eline 5'er litrelik su bidonları verdik. Böylece dengeyi sağlamak istedik. Burada erkekler de kadınların ne yaşadığını görsünler, onu yaşasınlar istedik. Maçı 8-2'lik skorla kadın takımı kazandı" dedi.

HEDEF TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNE DEĞİNMEK

Selçuk Üniversitesi'nde Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi olan ve Alanya Sosyal Hizmetler Merkezinde staj yapan Pelin Türkmen ise "Stajyer arkadaşlarımızla proje yapmaya karar verdik. Etkinliğin adı 'Bu İşte Bir Erkek, Bir Kadın Var.' Projede amacımız, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine değinmekti. Ayrıca kadınların toplumda yaşadığı baskı konusunda da farkındalık yaratmak için çalıştık. Sadece kadınların değil, erkeklerin üzerindeki baskıya da değindik. Bu etkinliği toplumsal yaşamda erkeklerin, kadınları anlamalarını sağlamak için oluşturduk. Skor olarak kadınlar kazandı ama biz hem kadınların hem de erkeklerin kazandığını düşünüyoruz" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Alanya Futbol Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title