Haberler

Emeklilerin Maaş Artışı İçin Kritik Gün

Güncelleme:

İntibak Yasası 'eksik' çıktı diyerek açılan davada kritik gün. Ankara'da saat 11.50'de yapılacak duruşmada ya yeni bir bilirkişi atanacak ya da karar çıkacak.

İşçi, Memur, Bağ-kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz'ün maaşının eksik hesaplanıp hesaplanmadığına ilişkin ek bilirkişi raporu 29 Nisan'daki duruşmada okunmuştu. Emekliler aleyhine çıkan bu rapora Öz itiraz etmiş; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) avukatları ise raporu incelemek için süre istemişti. Mahkeme SGK'ye 21 günlük inceleme süresi vermiş ve yeni duruşma günü olarak 29 Haziran'ı belirlemişti.

DAVACI KONUŞTU

Öz, "Biz son duruşmada ek bilirkişi raporuna itiraz etmiş ve yeni bir bilirkişi istemiştik. Bu talebimize ne yanıt verildiğini bilmiyoruz. Eğer yeni bilirkişi atanmamışsa bugün yine itiraz edeceğim." dedi.

İLK KEZ AVUKAT OLACAK

29 Nisan'da Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Ben bir yalnız kovboyum. Don Kişot'um. Koca kuruma karşı tek başıma savunma yapıyorum. Avukatım yok. Dava dilekçelerimi kendim yazıyorum, savunmamı kendim yapıyorum." demişti. Hamdi Öz'ün bu sözleri üzerine CHP iki avukat görevlendirmişti. İşte bugünkü duruşmaya ilk kez avukatla girecek olan Öz, "CHP'nin görevlendirdiği avukatlara henüz vekalet vermedim ama bugünkü duruşmadan çıkacak karara göre verebilirim." dedi.

SON SÖZÜ YARGITAY SÖYLEYECEK

Mahkemenin emekli aleyhine karar vermesi durumunda Hamdi Öz; lehine karar vermesi durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) itiraz edecek. Dolayısıyla intibakın eksik olup olmadığına ilişkin son sözü Yargıtay söyleyecek.

MİLYONLARCA EMEKLİYE 'EMSAL' OLACAK

Mahkeme yargılama sonunda Hamdi Öz'ü haklı bulursa karar milyonlarca emekliye 'emsal' olacak. İşçi, Memur, Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, 2012 yılında çıkarılan 6283 Sayılı İntibak Yasası'nın 'eksik' olduğunu savunarak, Ankara İş Mahkemesi'ne Sosyal Güvenlik Kurumu aleyhine dava açtı. Öz, İntibak'ın eksik çıktığını ileri sürerek, yeniden hesaplama yapılmasını ve mağduriyetinin giderilmesini istedi.

RAPOR NE DİYOR?

Hakan Erdem tarafından hazırlanan ve 29 Nisan'daki duruşmada gündeme gelen ek bilirkişi raporunda "Hesaplamalar ilk raporda gösterilmiş olup, davacının intibak öncesi ve sonrası aylığını hesap ve ödemelerinde bir hata belirlenmemiş olup; itirazlarının da raporda yer alan hesap ve tespitlerin değiştirir nitelikte değerlendirilmediğini saygıyla arz ederim." deniyordu.
Hamdi Öz, aslında bu kararda bilirkişinin kendi itirazlarını haklı bulduğunu belirterek, "İtirazlarımın 'doğru olduğunu' kabul ediyor ancak raporda yer alan hesap ve tespitleri değiştirir nitelikte bulmadığını söylüyor. İşte bunun için itiraz edeceğiz." demişt. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Hürriyet Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (5)

ÖmermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Boş bir sonuç çıkmaz

2
0
yanıtYanıtla
ssk emeklisi:

gösterilen paraya bakın ssk bakur emeklisi bir demet 200 tl maaş alıyor millet vekilleriyle karıştırıyorlar sadece 4 adet gösterseler yeter

1
0
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

KRİTİK GÜNMÜŞ. . . SANKİ SERVET BAĞIŞLAYACAKLAR DA. . .

0
0
yanıtYanıtla
HÜSEYİN:

8000 bin günüm var hepsi de tam ödendi aldığımemekli maaşı 1400 ne intibak verdiler nede yeni zamdan faydalnıyorum sadece enflasyon ne çıkarsa onu veriyorlar o da zamanla eriyor tabii boşuna çalışmışız onca yıl akp bizi mahvetti vesselam

0
0
yanıtYanıtla
emekli:

buakphep haksızlık yapıyor emekliye bizler tavandan prim ödeyerek emekliolduk haybiyeden emekliolanlarla biiz bi rtutamassın akp hakkımızı yiyemessin madem bizler tabandan maaş alan emeklilerle bir maaş alacaktık neden tavandan prim kestin buakp hep kanunsuz haksızişyapıyor amahalka daha çok yaramnıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title