Haberler

Emeklerini Üretime Dönüştüren Kadınlara Girişimcilik Ödülü

Afşin ilçesinde iki kadın girişimci, Citibank'ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ile düzenlediği "Mikro Girişimci Ödülleri" yarışmasında ödül aldı.

Afşin ilçesinde iki kadın girişimci, Citibank'ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ile düzenlediği "Mikro Girişimci Ödülleri" yarışmasında ödül aldı.

Aldıkları kredilerle emeklerini üretime dönüştüren İmmi Kuşkaya ve Gülay Özgül, jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Citibank Mikro Girişimci Ödülleri'ne layık görüldü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Koordinatörü Ayşe Deniz, Citibank Mikro Girişimci Ödülleri'nde "Sosyal Etki" kategorisinde Türkiye birincisi olan İmmi Kuşkaya ve "Vizyon" kategorisinde Türkiye ikincisi olan Gülay Özgül'ü evlerinde ziyaret etti.

Mikro kredi sayesinde bayanların kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiğini belirten Deniz, çalışan bayanın her zaman kazandığını söyledi.

Mikrokrediden 750 lira kredi alarak ev tarhanası yapmaya başlayan Kuşkaya ise, mikrokrediden aldığı kredi ile ilk olarak el işi yapmaya başladığını sonra da tarhana yapıp satmaya başladığını söyledi.

İşin temelini 3 bin lira kredi alarak oluşturduğunu dile getiren Kuşkaya, "Bu işi ben yapıyorum ama tüketebilir miyim diye endişeleniyordum. Eşime küçük küçük paketler yaptım satması için ve şu anki durumum ise kuruyemişçiler gelir tarhanayı benden alır giderler. Önceden bakır kazanlarla yapıyordum tarhanayı şimdi makine alıyorum. İşimi günden güne büyütüyorum." diye konuştu.

Gülay Özgül de, Afşin'de düğün organizasyon işi yaptığını, binlerce kişi arasından ikinci olmanın büyük bir başarı ve onur olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Deniz Citibank Gülay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title