Haberler

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 'Şerzan Kurt' İçin Basın Açıklaması:

MUĞLA'da önceki gün, karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve Muğla üniversitesi İkdisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'un (21) omzundan tabancayla yaralandığı olayların ardından yaşanan gerginlikle ilgili Milas Emek ve Demokrasi Platformu basın açıklaması yaptı.

MUĞLA'da önceki gün, karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve Muğla üniversitesi İkdisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'un (21) omzundan tabancayla yaralandığı olayların ardından yaşanan gerginlikle ilgili Milas Emek ve Demokrasi Platformu basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan yaklaşık 150 kişi ise 'Faşizme karşı omuz omuza', 'katil polis hesap verecek', 'Şerzan'a uzanan eller kırılsın' şeklindeki sloganlarla yaşananları protesto etti.

Milas Emek ve Demokrasi Platformu tarafından saat 18.30 sıralarında Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, ilçede bulunan sendika temsilcileri, BDP ilçe yöneticileri ve Muğla üniversitesi'nden bir grup öğrenciden oluşan yaklaşık 150 kişi katıldı.

'PLANLI ŞEKİLDE çATIŞMA ORTAMI YARATILMAK İSTENİYOR'

'Milas Emek ve Demokrasi güçlerinin ortak düzenlediği basın açıklamasına hepiniz hoş geldiniz' diyerek basın açıklamasına başlayan Emek Partisi Milas İlçe Temsilcisi Demir Topçu, "Muğla üniversitesi'nde devrimci, demokrat, yurtsever öğrencilere dönük polis yönlendirmesiyle yapılan saldırıda 21 yaşındaki Şerzan Kurt silahla ağır yaralandı. Kurt, Dokuz Eylül üniversitesi Hastanesi'nde bitkisel hayatta yaşamını sürdürmektedir. Milliyetçi öğrenci grupları ile diğer öğrenci grupları arasındaki tartışmaya ya da kavgaya silahı kim soktu? Son zamanlarda özellikle Ege, Marmara ve Karadeniz'de planlı bir şekilde çatışma ortamı yaratılmak isteniyor. Bu bir devlet politikasıdır. Milliyetçilik ve şovenizm üzerinden halkları birbirine düşürmek isteyen güçler, bizim kardeşliğimiz, bizim barış isteğimiz karşısında başarısız kalacaklardır. Bu her zaman, her yerde böyle olmuştur. Kazanan hep barış olmuş, halkların, ezilenlerin kardeşliği olmuştur. Gerçek budur. Bu topraklara Mayıs güneşi gibi barış gelecektir" dedi.

'İNSAN, HAKLARIYLA VARDIR'

MD-ITMD-BOTopçu, "Devlet terörüyle, sokak terörüyle iktidarımızı sürdürürüz diye düşünenler, belli bir desteği arkalarına alsalar dahi bunu uzun süre sürdüremeyeceklerdir. Artık analar asker çocuklarının tabutlarına değil onların canlı bedenlerine sarılmak istiyor. Kürt gençlerinin anaları da çocuklarının geleceğine umutla bakmak istiyor. İnsan haklarıyla vardır, temel insan haklarının, insanın insan gibi yaşamasının önüne geçemezsiniz. Gelin bu kanı durduralım. İnsanların silahlarıyla değil fikirleriyle yaşamalarının bu topraklara nasıl zenginlik katacağının farkına varalım artık. Bize öğretilen resmi ideolojilerden uzaklaşarak insanların seçme hakkı olmadığı doğuştan getirdikleri dinleriyle, dilleriyle, etnik kimlikleriyle uğraşmadan, yok saymadan yeniden tarihe, kendimize bakalım. Eski alışkanlıklarımızdan, eski düşünce kalıplarımızdan kurtularak kendimize daha özgür, daha eşit bir gelecek hazırlama şansımız var" dedi.

'ELLERİNE KAN BULAŞTIRIRSINIZ'

MD-ITMD-BOGençlerin kendi sorunlarını kendilerinin çözeceğini ifade eden Topçu, "Devlet bu işe karışmasın, yeter ki güç sahipleri, iktidar sahipleri, ortalığı kan gölüne çevirerek bundan rant elde etmeye çalışmasın. üniversite deyince akla bilim gelir, felsefe gelir, özgürlük gelir. Bu gençlere milliyetçilik ve şovenizm aşılayarak, farklı olana düşman ederek ancak ellerine kan bulaştırırsınız. Artık üniversitelerde kavga ve çatışma değil bilim etkinlikleri, fikir tartışmaları istiyoruz. Bizce, faili belli bir saldırgan tarafından vurularak yaşamı elinden alınmak istenen Muğla üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt arkadaşımıza acil şifalar diliyor, genç ve isyankar bedeninin kalleş ölümü yeneceğini düşünüyoruz. Buradan ona kucak dolusu sevgilerimizi sunuyoruz" diyerek konuşmasını bitirdi.

Basın açıklamasına katılanlar, Atatürk Anıtı önünde bir dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız ve sessiz bir şekilde dağıldı.

OKTAY çAYIRLI/ MİLAS, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title