Haberler

Emd 9. Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Töreni

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temmuzda ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,69 artışla 12 milyar 644 milyon dolara ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki dönem yeni pazarlarla ihracattaki artış, üretimimizdeki artışları da beraberinde getirecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temmuzda ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,69 artışla 12 milyar 644 milyon dolara ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki dönem yeni pazarlarla ihracattaki artış, üretimimizdeki artışları da beraberinde getirecek." dedi.

Tüfenkci, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) tarafından düzenlenen "9. Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" töreninde, gelişmiş demokrasilerde basın-yayın kuruluşları ve gazetecilerin, yerine getirdikleri siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel işlevleriyle vazgeçilmez nitelikte olduğunu söyledi.

Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını sağlayan basın-yayın kuruluşlarının kamuoyu oluşturmak ve kamu vicdanının sesi olmak gibi hayati bir göreve sahip olduğunun altını çizen Tüfenkci, "Mesleğin yıpratıcı koşullarına ve çetin şartlara rağmen her durumda haber peşinde koşan, tek bir kare ve açıklama için saatlerce bekleyerek mesleklerini en iyi şekilde icra etme gayretinde olan gazetecilerimizin gösterdikleri çaba övgüyü hak etmektedir." diye konuştu.

Tüfenkci, gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin hükümetin önemsediği ve öncelik verdiği konular arasında yer aldığını ifade ederken, basının 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde dünyaya örnek olacak bir yayıncılığa imza attıklarına dikkati çekti.

"İhracatımız bu yıl atılıma geçti"

Türkiye için 2016'nın zor bir yıl olduğuna değinen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Biz her alanda zorlu bir mücadelenin içindeyken ekonomimizle ilgili olumsuz algı oluşturmak için pusuda bekleyen kuruluşlar harekete geçti.

Ekonomideki olumlu gidişatı çarpıtan kredi derecelendirme kuruluşları siyasi kararlarla notumuzu düşürdü.

Bunlara rağmen biz 2016'da yüzde 2,9'luk büyüme yakaladık.

2017'nin ilk çeyreğinde ise yüzde 5 büyüyerek birçok gelişmiş ülke ortalamasını geride bıraktık. Küresel ihracatın yüzde 3,3 azaldığı 2016'da, sadece yüzde 0,9 azalan ihracatımız 2017 yılıyla beraber atılıma geçti."

Tüfenkci, Bakanlıkça açıklanan temmuz ayı dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmesinde, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,69 artarak 12 milyar 644 milyon dolar, ithalatın ise yüzde 45,84 artışla 21 milyar 432 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi.

Hükümet olarak yapısal reformları gerçekleştirirken, üretimi artıran politikalara da ağırlık verdiklerini vurgulayan Tüfenkci, "İnşallah önümüzdeki dönem yeni pazarlarla beraber ihracattaki artış, üretimimizdeki artışları da beraberinde getirecek." ifadesini kullandı.

EMD Genel Başkanı Turgay Türker de ekonomi alanında muhabirlik yapmanın kolay olmadığının altını çizerek, "Her gün okuduğumuz, izlediğimiz haberler büyük emek ve çabalarla hazırlanırken arkadaşlarımızın tek gayesi halka doğru haberi ulaştırmaktır." dedi.

AA muhabiri Yıldırım'a ödül

Konuşmaların ardından, EMD'nin başarı ödülleri sahiplerine verildi. Bakan Tüfenkci'ye ise "altın kalem" takdim edildi.

Anadolu Ajansı Muhabiri Özcan Yıldırım, "Kuru Göz Damlasıyla 100 Milyon Liralık Zarar" başlıklı haberle ajans kategorisinde ödüle layık görüldü. Yıldırım'a ödülünü, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran verdi.

Ekonomi gazeteciliğinde, bir gazetecilik örgütü tarafından verilen ilk ödül olan "Altın Kalem Ödülleri", gazete, dergi, televizyon, radyo, internet gibi herhangi bir yayın organında yayımlanan ekonomi alanındaki haber ve programları kapsıyor.

Habertürk Gazetesi Ekonomi Müdürü Yavuz Barlas, Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Hazine Müsteşarlığı Basın Müşaviri Ayten Gök, Dünya Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe ve EMD Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Çelikkan'dan oluşan jüri, 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihlerinde yayımlanan haberleri değerlendirdi.

EMD'nin Altın Kalem ödülünü alan eserler ve gazeteciler şöyle:

1- Ekonomi Gazete Haberi (Ulusal):

Köprü ve Otoyollarda Milyarlık Kaçak-Deniz Çiçek (Habertürk)

2- Ekonomi Gazete Haberi (Yerel):

Maden Bitince Turizm Başlar-Tuğçe Doğaneli Kamacı (Ege Telgraf Gazetesi)

3- Ekonomi Köşe Yazısı:

TÜİK'ten İnanılmaz Hata-Alaattin Aktaş (Dünya Gazetesi)

4- Ekonomi Dergi Haberi:

Bu dalda ödüle değer çalışma bulunamadı.

5- Ekonomi Ajans Haberi:

Kuru Göz Damlasıyla 100 Milyon Liralık Zarar-Özcan Yıldırım (AA)

6- Televizyon Haberi-Röportaj:

Asgari Ücret Düşecek-Ahmet Ergen (NTV)

7- Radyo Ekonomi Haberi-Programı:

Bu dalda ödüle değer çalışma bulunamadı.

8- İnternet Gazeteciliği Ekonomi Haberi:

İnsanlığı Kurtaracak Memba Uzayda-Fatma Gökcen Tuncer (Bloomberg HT)

9- Özden Alpdağ Özel Ödülü:

Prof. Dr. Şükrü Kızılot

Kaynak: AA / Ekonomi

Bülent Tüfenkci Özcan Yıldırım Altın Kalem Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title