Haberler

    Elveda Parlak Zihin

    İSTANBUL'da çarşamba günü 17.00 sularında Kadıköy Bağdat Caddesi'ndeki kurucusu olduğu Fırat Bayır Eğitim Danışmanlık Merkezi'nden motosikletiyle yola çıkan ve emniyet şeridinde seyir halindeyken taksiyle çarpıştıktan sonra yaşamını yitiren Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır (41) son yolculuğuna uğurlandı.

    İSTANBUL'da çarşamba günü 17.00 sularında Kadıköy Bağdat Caddesi'ndeki kurucusu olduğu Fırat Bayır Eğitim Danışmanlık Merkezi'nden motosikletiyle yola çıkan ve emniyet şeridinde seyir halindeyken taksiyle çarpıştıktan sonra yaşamını yitiren Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır (41) son yolculuğuna uğurlandı. Bayır için dün İstanbul Aydın Üniversitesi'nde veda töreni yapıldı.

    EVLENMEYİ DÜŞÜNÜYORDU

    Babası emekli terzi, annesi ev hanımı olan Bayır'ın zorlu koşullarda okuduğu; lise ve üniversiteye giderken, öğrencilere matematik ve İngilizce dersleri verdiği; maddi destek sunduğu ailesine ev aldığı öğrenildi.Bayır, Oy ve Ötesi Platformu'nun önde gelen isimleri arasında yer alıyordu. Akademisyen arkadaşları Bayır'ın, üniversiteye hazırlanan öğrenciler için burs arayışında olduğunu da söyledi. Bayır'ın kız kardeşi Esin Bayır onu, "Herkese yardım eder, öğrencilerinin başarılı olması için elinden geleni yapardı. 2 ay önce bir gün beni aramıştı ve 'Kız arkadaşım var, evlenebilirim. Zaman yetmiyor, yapacak çok iş var' demişti. Trafikte gideceği yere yetişmek için motor kullanırdı. Umutsuzluk hayatında yoktu" sözleriyle anlattı.

    NOBEL HAYALİ VARDI

    Kuzeni Bora Bayır ise, "Profesörlük hayali vardı. Nobel'e aday olmak istiyordu. Çok zeki, başarılı, çalışkandı. Özgürlükleri savunurdu. Ülkesi için çalışan Atatürkçü bir insandı. Eğer yaşasaydı kendine çarpan taksiciyi affeder ve onunla arkadaş olurdu. Siyasetle ilgilenmeyi severdi, yeni fikirler üretmek isterdi" dedi.

    CAHİT ARF BELGESELİ ÇEKTİ

    YRD. Doç. Dr. Fırat Bayır, 1998'de ODTÜ Matematik Bölümü'nü bitirdi. 2006'da İstanbul Üniversitesi Sayısal Bilgiler Bölümü'nde 'Yapay Sinir Ağları ve Finans Sektörüne Ait Bir Tahmin Uygulaması' adındaki tezle yüksek lisansını, 2012'de de aynı bölümde 'Kesme Problemine Sezgisel Bir Yaklaşım' teziyle doktorasını tamamladı. Üniversite yıllarında ünlü matematikçi Cahit Arf için 57 dakikalık belgesel çekti, 188 sayfalık First Alexandrian School Period isimli bir kitap yazdı.

    GÖRGÜ TANIKLARI ARANIYOR

    Emniyet şeridinde taksiyle çarpışarak yaşamını yitiren Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır'ın yakınları olaya şahitlik eden görgü tanıklarının arandığı bilgisini verdi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İstanbul Aydın Üniversitesi Cahit Arf Kadıköy Bağdat Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title