Haberler

Elmalılı Kadınlar, Kültür Turlarıyla Türkiye'yi Tanıyacak

Elmalı Belediyesi tarafından başlatılan kültür turlarıyla Elmalılı kadınlar, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki güzellikleri yerinde görerek tanıyacak.

Elmalı Belediyesi tarafından başlatılan kültür turlarıyla Elmalılı kadınlar, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki güzellikleri yerinde görerek tanıyacak.

Elmalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan kültür turlarının ilki Konya'ya gerçekleştirildi. Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Türkiye'nin değişik bölgelerine gezi turları başlatıldığını söyledi.

Amaçlarının bu gezilerle Elmalılı kadınların Türkiye'nin güzelliklerini tanıması ve milli birlik ve kaynaşma ruhu oluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Öztekin, "Belediye olarak daha önce de çeşitli belediyelerle yaptığımız gezi organizasyonlarıyla insanlarımızın Elmalı'yı ziyaret etmelerini sağlamıştık. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından başlattığımız kültür turlarıyla da Elmalılı kadınlarımıza Türkiyemizin güzelliklerini göstereceğiz. İlk gezi turumuz Konya'ya gerçekleşti, bundan sonraki süreçlerde Çanakkale, İstanbul gibi diğer illerimize de geziler düzenleyeceğiz." dedi.

Elmalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Durmuş Altan da ilk defa gerçekleştirdikleri Konya kültür turuna Elmalı'dan yaklaşık 40 kadının katıldığını ve gezinin son derece güzel geçtiğini söyledi.

İki gün süren gezi boyunca Elmalılı kadınlar, maneviyat şehri Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi Türbesi başta olmak üzere Konya İslam Kültür Merkezi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Mevlana Müzesi ve Bedesten Çarşısı, Ecdad Parkı ve Ateşbazı Veli Türbesi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ümit Öztekin Türkiye Elmalı Konya Güncel Haberler

title