Haberler

Elazığ Ferrokrom Tesisleri Dünyanın İkinci Büyük Tesisi

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde bulunan Ferrokrom tesisleri özelleştirme sonrasında yapılan kapasite artırımı ile metal sektöründe Kazakistan'ın ardından dünyada ikinci sıraya yükseldi.

Elazığ Ferrokrom tesislerini özelleştirme sonucunda aldıklarını belirten Ferrokrom Tesisleri İşletme Müdürü İrfan Bal, tesislerde yapılan iyileştirme çalışmalarının yanında fabrikanın ikinci bölümünü de hizmete alma çalışmaları kapsamında Almanlarla işbirliği yapıldığını söyledi. Bal, "Elazığ Ferrokrom tesislerinin kapasite artırımı ile üretimimizin yıllık 1 milyon tona yükseltilmesi hedefimize her geçen gün yaklaşıyoruz. Bu yılki üretim hedefimiz 750 bin ton. Tesislerimizin kapasite artırımı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte, belirlenen hedefimize önümüzdeki yıl sonunda ulaşmayı planlıyoruz. Tabii ki tesislerde yapılan çalışmaların yanında sahada da çalışmalarımız sürüyor" dedi METALDA DÜNYA İKİNCİSİ OLDUK Dünyada metal sektöründe ilk sıraya gelmenin çabasında olduklarını belirten Ferrokrom İşletme Müdürü İrfan Bal, "Bu konuda ki atılımlarımızı da devam ettiriyoruz. İsveç'te bulunan ve metal alanında çalışma yapan ancak ürün temininde sıkıntı yaşayan Vargon firmasını satın alarak bünyemize kazandırdık. Böylece büyümemizi geliştirdik. Bu konuda halen Kazaklar dünyada birinci sırada. Biz bu büyüme ile dünyada ikinci sıraya geldik. Tabii ki yapmayı planladığımız çalışmaların tamamlanması ve yeni tesislerimizin hizmete girmesi ile birlikte dünya birincisi olma hedefimize adım adım yaklaşacağız" şeklinde konuştu.

İSTİHDAM ARTIYOR Kapasite artırımı ile birlikte istihdam alanında da artış yaşandığını belirten Bal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tesislerimizde istihdam ettiğimiz personelin eğitimi de devam ediyor. Biz bu konuda eleman alımının büyük bölümünü Elazığ'dan temin ettiğimiz için ilimize katkımız artacak. Halen tesislerimizde 640 eleman çalışıyor. Fabrikanın ikinci bölümünü hizmete aldığımız zaman 150'ye yakın eleman daha bünyemizde istihdam edilecek. Tabii ki bu rakam sadece bizim bünyemizde çalışan personelin rakamı. Maden ocaklarında çalışan müteahhit firmaların yanında çalışan elemanları da göz önüne alırsak bu rakam bin 200-bin 300'e çıkıyor" dedi.

(EK-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title