Haberler

Elazığ'da Karadeniz Rüzgarı Esti

Elazığ’da düzenlenen 1. Geleneksel Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ'da düzenlenen 1. Geleneksel Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Fırat Üniversitesi Trabzon Sporcular Topluluğu tarafından düzenlenen Hamsi Festivali'nde yüzlerce Karadenizli genç bir yandan hamsi pişirip yerken, diğer yandan da yöresel şarkı ve türkülerini söyleyip, horon tepti. Kasalarca hamsinin ikram edildiği festivalde, öğrencilerin horon ve kolbastı oyunları renkli görüntülere sahne oldu. Akpınar mesire alanında yapılan festivale, Fırat Üniversitesi Trabzon Sporcular Topluluğu Başkanı Ahmet Ali Yavuz Aslan, TÜRSAB 2. Başkanı Cuma Gülnar ve Fırat Üniversitesi Trabzon Sporcular Topluluğu üyeleri katıldı.

Türkiye'de 58 üniversitede Üni-TS topluluğunun olduğunu belirten Aslan, "Bu festivalde, Elazığ ve Trabzon arasındaki kültür köprüsünü kurmayı amaçlıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Karadeniz Gecesi yapmayı planlıyoruz. Biz yeşilliğin kucağından buraya geldik. İlk geldiğimiz zaman zorlandık. Ama şuan Elazığ memleketim diyebileceğim bir yer. Çünkü bana çok katkısı oldu" dedi.

Bu yıl Elazığ'da 2. yılının olduğunu dile getiren Abdulkadir Çalışkan ise, "Elazığ'a ilk geldiğimde Trabzonspor kulüp mağazasını aramaya başladım. Hamsi satan yerlere bakıyorum hep ezik hamsi geliyor. Biz alışmışız denizden çıkan hamsiyi tavaya atmaya. İlk sene burada hamsi yiyemedik. Sınıfta da kaldık. Çünkü sürekli Trabzon'a hamsi yemeye gidiyordum. İkinci sene böyle bir etkinlik yaptık. Festivalimiz çok güzel geçiyor" diye konuştu.

Trabzon'dan Elazığ'a üniversite okumak için gelen Sefa Aslan, "Yapmış olduğumuz etkinlik amacına ulaştı. Herkes burada eğleniyor ve coşuyor" ifadelerinde bulundu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Üniversitesi Yavuz Aslan Karadeniz Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title