Haberler

Elazığ'da, İş-Kur Başvuruları Açıklanmayan İşsizlerden Tepki

Elazığ İş Kur Müdürlüğü'nün, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edilmek üzere girdikleri mülakat sonuçlarının açıklanmamasına tepki gösteren bir grup işsiz, İş Kur Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Elazığ İş Kur Müdürlüğü'nün, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edilmek üzere girdikleri mülakat sonuçlarının açıklanmamasına tepki gösteren bir grup işsiz, İş Kur Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.İş Kur Müdürlüğü önünde toplanan bir gurup işsiz vatandaş, geçtiğimiz hafta girdikleri mülakat sonrası, 8 Aralık'ta işbaşı yapacaklarının söylendiğini, 2 gün önce de kazananların açıklanması gerektiğini ancak henüz bir açıklama yapılmadığı ve kendilerine bilgi verilmemesine tepki gösterdi. Üniversite mezunu olduğunu belirten işsiz gençlerden Murat Bingöl, Toplum Yararına Çalışma Programı'nda(TYÇP) çalışmak için geçen hafta başvurduğunu belirterek, "1 Aralık ve 2 Aralık tarihlerinde mülakatlı, iş başvuruları yapıldı. Bu iş başvuruları sırasında herkes ile mülakat yapılacak, 450 kişi işe alınacak diye bilgi verildi. Kapalı spor salonunda bunun mülakatı yapıldı. 'Herkes Pazartesi gitsin iş başvurusunu görsün' dediler. Pazartesi günü listelerin valilikte imzada olduğu için çıkmadığı söylenildi. Bugün geldik vali beyin listeyi henüz imzalamadığı söylenildi. Bu kadar insan burada aç, herkesin çoluk çocuğu var. Ben üniversite mezunuyum işsizim" dedi.

Suriyeli sığınmacılara verilen değerin kendilerine verilmediğini kaydeden işsiz vatandaşlardan Ali Yılmaz, "Suriyeliler oturdukları yerden her ay paralarını alıyorlar. Bizler işsiziz, insan önce kendi vatandaşına bakar" diye konuştu.

Haziran ayından bu yana kirasını ödeyemediğini, evinde tüpü dahi olmadığını anladan bir kadın, komşularının yardımıyla geçindiğini söyledi.

İş Kur Müdürlüğü önünde toplanan gurup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Bingöl Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title