Haberler

Elazığ'da HDP'li belde belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

Güncelleme:

Elazığ'da HDP'li belde belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı Elazığ'da dün düzenlenen operasyonda terör örgütü üyesi olmak suçundan gözaltına alınan HDP'li Sarıcan Belde Belediye Başkanı Bekir Polat'ın görevden geçici olarak uzaklaştırıldığı, yerine ise Vali Yardımcısı Erkan...

Elazığ'da HDP'li belde belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

ELAZIĞ - Elazığ'da dün düzenlenen operasyonda terör örgütü üyesi olmak suçundan gözaltına alınan HDP'li Sarıcan Belde Belediye Başkanı Bekir Polat'ın görevden geçici olarak uzaklaştırıldığı, yerine ise Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz'ın görevlendirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada,"Sarıcan Belde Belediye Başkanı Bekir Polat, "Terör Örgütüne Üye Olmak Suçundan" Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/17748 sayılı soruşturması kapsamında 23.06.2020 tarihinde göz altına alınmıştır. Sarıcan Belde Belediye Başkanı Bekir Polat hakkında devam eden Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/17748 sayılı soruşturma dosyası ve bu dosya kapsamında gözaltında alınması göz önünde bulundurularak, Anayasa'nın 127'inci maddesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 47'inci maddelerine istinaden İçişleri Bakanlığı'nın 23.06.2020 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış, Belediye Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca yine aynı Kanunun 46'ıncı maddesi kapsamında Elazığ Valiliği Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Sarıcan Belde Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir"denildi.

Operasyonda 3 kişi gözaltına alınmıştı

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde dün İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimlerin 8 aylık çalışması sonucunda yapılan operasyonda Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan Belde Belediyesi'nin HDP'li Başkanı Bekir Polat ile sözde eş başkanı Canan Tağtekin ile birlikte bir kişi daha bölücü terör örgütü üyesi olmak suçundan gözaltına alınmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Halkların Demokratik Partisi Bekir Polat Sarıcan Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title