Haberler

Elazığ'da Belde Belediye Başkanının Görevden Alınması

Elazığ'ın Yazıkonak beldesinin belediye başkanı Nurettin Aydın'ın "Belediye başkanı seçilme yeterliğini kaybetmesi" nedeniyle görevinden alınmasının ardından, bu görev için yapılan seçimi Belediye Meclis üyesi Aydın Ayaz kazandı.

Elazığ'ın Yazıkonak beldesinin belediye başkanı Nurettin Aydın'ın "Belediye başkanı seçilme yeterliğini kaybetmesi" nedeniyle görevinden alınmasının ardından, bu görev için yapılan seçimi Belediye Meclis üyesi Aydın Ayaz kazandı.

Yeni belediye başkanının belirlenmesi amacıyla Yazıkonak Belediyesinde gerçekleştirilen seçimde, Belediye Meclisinin AK Partili üyesi Ayaz ile Saadet Partili üyesi Ziyattin Arslan yarıştı.

Seçimde 9 üyeden 6'sının oyunu alan Aydın Ayaz, Yazıkonak Belde Belediye Başkanı seçildi.

Ayaz, seçimin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine oy veren Belediye Meclis üyelerine teşekkür ederek, seçim sonucunun hayırlı olmasını diledi.

Başkanlık görevini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağını ifade eden Aydın Ayaz, "Bundan sonra Meclis üyelerimizle birlikte beldemize en iyi hizmeti yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığınca 3 Kasım'da gönderilen, Danıştay 8. Dairesi'nin 14 Temmuz'da aldığı kararla Yazıkonak Belediye Başkanı Nurettin Aydın'ın "Belediye başkanı seçilme yeterliğini kaybetmesi" nedeniyle, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 44'üncü maddesi uyarınca belediye başkanlığından düşürülmesine karar verilmiş, söz konusu mahkeme kararının Elazığ Valiliğince uygulanmasıyla Aydın'ın görevine son verilmişti.

Nurettin Aydın'ın, 2011 yılında otomobilinde gümrük kaçağı sigara ele geçirilmesi nedeniyle yargılandığı davada 2 yıl 1 ay hapis cezası aldığı öğrenilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Nurettin Aydın Yazıkonak Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title