Haberler

Elazığ'da 'altın yaprakların' sonbahar güzelliği

Güncelleme:

Elazığ'da 'altın yaprakların' sonbahar güzelliği Türkiye'de aroması ve kalitesi ile ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan kayısı ağaçları, sonbaharın renkleriyle ayrı bir güzelliğe büründü.

Elazığ'da 'altın yaprakların' sonbahar güzelliği

ELAZIĞ - Türkiye'de aroması ve kalitesi ile ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan kayısı ağaçları, sonbaharın renkleriyle ayrı bir güzelliğe büründü.

Türkiye'de aroması ve kalitesi ile ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın 20 bin nüfuslu Baskil ilçesinde 100 bin dekar alanda dikili bulunan yaklaşık 1 milyon kayısı ağacında sonbaharın son günlerinde ayrı bir görsel şölen yaşanıyor. Malatya ve Mersin'den sonra yılda 70 bin tona kadar kayısı üretiminin gerçekleştirildiği ilçede yağışların henüz etkili olmaması nedeniyle ağaçlar sonbaharın renklerini koruyor. Yeşil ve sarının birleşmesiyle doğal bir stüdyoya dönüşen ve görenleri güzelliği ile etkileyen bahçeler ayrı bir görsel şölen sunuyor. Yöre sakinlerinin 'sarı altın' olarak adlandırdıkları ağaçlardaki renk cümbüşü ise drone ile havadan görüntülendi.

"Sonbahardayız, kayısı ağaçları altın gibiler"

Kayısı bahçelerinin sonbaharda görenlere güzel görseller sunduğunu ifade eden yöre sakinlerinden Cahit Adsız, " Sonbahardayız, kayısı ağaçları altın gibiler. Kayısı bu sene iyiydi ve bayağı para etti. Şuanda da yaprakları dökülüyor. Görseli çok güzel. Kayısıya sarı altın diyoruz, zannedersem adını da bu sonbahar ayından almış. Şuan güzel bir manzara var" dedi.

"Görüntüsünü çok seviyor, beğeniyorlar"

Sarı altın dedikleri bahçelerin ilçeye ayrı bir güzellik kattığını dile getiren Allattin Karakol ise " Görüldüğü üzere manzara çok güzel. Her mevsimin kendine özgü bir güzelliği var ama sonbahar ayı bambaşka güzeldir. İnsanlar gelip kayısı ağaçlarının dibinde fotoğraf çekiniyor. Görüntüsünü çok seviyor, beğeniyorlar. İlçemize bir başka güzellik kazandırıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title