Haberler

Ekrem Memnun: "Türk Milli Takımı'nın Dönüm Noktası Olacağı Maçlardan Biriydi"

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Türk Milli Takımı'nın dönüm noktası olacağı maçlardan birini oynadığını belirterek, çeyrek finale çıktıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Türk Milli Takımı'nın dönüm noktası olacağı maçlardan birini oynadığını belirterek, çeyrek finale çıktıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonasında İtalya'yı 54-53 yenerek çeyrek finale çıktığı maçın ardından açıklamalarda bulunan Memnun, "Büyük bir maç oynadık, çok mutluyuz. Geleceğimiz için, Türk Milli Takımı'nın dönüm noktası olacağı maçlardan biriydi. İlk hedefimiz Prag'a gitmekti. Hedefimize tutunduk. Bugün önemli olan buradan galibiyetle çıkmak. Mükemmel bir basketbol oynayamadık ama çok iyi bir takıma karşı oynadık. Bugün biz buraya gelirken tek bir sonuç var diye oyuncularla konuştuk, o da bizim galibiyetimizdi. Kararlı bir şekilde oynadık. Tüm oyuncularımı yürekten tebrik ediyorum" diye konuştu.

Hücumda kolay atışları kaçırdıklarını vurgulayan Memnun, "Bizim takımız aslında savunmayla beslenen bir takım. 50 sayı civarında yedik. Savunmayla ilgili söyleyeceğim pek bir şey yok. Hücumda kolay atış kaçırdık. Bu hakemler uygulanmayan kuralları uygulamaya başladı, çok kolay faul çaldılar. Bugün bir karakter maçıydı ve kazandık. Yolumuza devam ediyoruz, çok mutluyuz" dedi.

Quanitra Hollingsworth'un performansına da değinen Ekrem Memnun, "Quanitra çok iyi bir oyuncu. Bu takımla yeni yeni oynamaya alışıyor. Oyuncular da onunla oynamaya alışıyor. Umarım gün geçtikçe onu daha iyi kullanmayı öğreneceğiz. Potansiyeli var, inşallah bize daha büyük katkılar yapacak" ifadesini kullandı.

Çeyrek finale yükselen Milli Takım'ın bundan sonraki hedefinin sorulması üzerine Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, şunları söyledi:

"Maç maç yürüyoruz ve şu anda çeyrek finaldeyiz. 4 gün dinlenecek zamanımız var. Hedeflerimiz ilk günden beri aynıydı. Önce Prag'a gitmeyi hedefledik ve şimdi Prag'a gidiyoruz. Sonra Dünya Şampiyonası'na gitmeyi hedefliyoruz, inşallah onu da başaracağız. Daha sonra madalya için sonuna kadar uğraşacağız."

ŞAZİYE İVEGİN ÜNER: ÇOK İYİ SAVUNMA YAPARAK KAZANMAYI BİLDİK

Milli oyuncu Şaziye İvegin Üner de İtalya karşısında gurubun en önemli maçını oynadıklarını ve kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Avantajlı bir şekilde grubumuzu birinci bitirip iki gün off yaparak, biraz daha avantajlı şekilde çaprazdan gelecek rakibimizi bekleyeceğiz. Biraz inişli çıkışlı bir maç oldu bizim için ama biz asla oyun içindeki disiplinimizden düşmedik. Çok iyi savunma yaparak kazanmayı bildik. Bütün arkadaşlarımın eline sağlık, çok iyi bir iş çıkardık bugün" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ekrem Memnun'un açıklamaları

-Şaziye İvegin Üner'in açıklamaları - Kralove

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şaziye İvegin Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title