Haberler

Ekonomik Özgürlük, Uyuşturucuya Yöneltiyor" İddiası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ziyaretten görüntüler- Genel detaylarUyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği (UBM) Genel Başkanı Ahmet Akay'ın açıklamaları "Ekonomik özgürlük, uyuşturucuya yöneltiyor" iddiası- UBM Genel Başkanı Akay: - "Ekonomik özgürlükten dolayı en yakın arkadaşlarımız dahi neye bulaştığını bilmeden ya da anlamadan uyuşturucuyu bize bulaştırabilir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ziyaretten görüntüler- Genel detaylarUyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği (UBM) Genel Başkanı Ahmet Akay'ın açıklamaları "Ekonomik özgürlük, uyuşturucuya yöneltiyor" iddiası- UBM Genel Başkanı Akay: - "Ekonomik özgürlükten dolayı en yakın arkadaşlarımız dahi neye bulaştığını bilmeden ya da anlamadan uyuşturucuyu bize bulaştırabilir. Tamamen nakit özgürlüğü olduğu için başka bir şey değil" Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği (UBM) Genel Başkanı Ahmet Akay, "Ekonomik özgürlükten dolayı en yakın arkadaşlarımız dahi neye bulaştığını bilmeden ya da anlamadan uyuşturucuyu bize bulaştırabilir. Tamamen nakit özgürlüğü olduğu için başka birşey değil" dedi.UBM Genel Başkanı Akay, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 4 bir yanında "bonzai" ile mücadelede çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.Derneğin merkezi Bursa'da uyuşturucuya adeta savaş açtıklarını ifade eden Akay, uyuşturucu nedeniyle günde 13 ölümüm meydana geldiği zamanları geride bıraktıklarını hatta gündemden düşürdüklerini söyledi.Türkiye'de halen "bonzai" kullanımının yüksek olduğunu ve bunu düşürmeye çalıştıklarını belirten Akay, "Uyuşturucu kullanımı, ilkokullara kadar indi ancak ailelerimiz kesinlikle böyle bir nedenden dolayı çocuklarımızı okula göndermemezlik yapmasın. Öğrencilerimiz, okula gidecek ki uyuşturucu maddenin zararlarını orada öğrenecekler" dedi.Gençleri, bu alışkanlıklardan kurtarmanın en önemli yolunun spor olduğunu aktaran Akay, "Sporu gençlere aşılamamız gerekiyor. Bilgi ve eğitim çok önemlidir. Önce bilgi ve eğitimi vermemiz gerekiyor. Gençlerimiz, okula ve birçok ticarethaneye girip çıkıyor. Beynin boş kalmaması lazım. Bowling, yüzme, koşu ve buna benzer sporları alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Beyinle sporu meşgul etmemiz lazım" diye konuştu.Yıllar boyunca uyuşturucu kullanımının daha çok eğitimsizlikten kaynaklandığını sandığını ancak böyle olmadığını yakın zamanda öğrendiğini ifade eden Akay, sözlerini söyle tamamladı: "Her evde 15-18 yaşlarında çocuklarımız var. Nihai olarak okumayan gençlerimizde nakit parasal girdisi oluyor. Bursa'da ekonomi, çok ciddi anlamda baş gösterdiği için çocuklarımızda ekonomik özgürlük var. Ekonomik özgürlükten dolayı en yakın arkadaşımız dahi neye bulaştığını bilmeden ya da anlamadan uyuşturucuyu bize bulaştırabilir. Tamamen nakit özgürlük olduğu için başka bir şey değil."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Akay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title