Haberler

"Yedi Yılda 81 İli İhracatçı Yaptık"

Oğuz Satıcı, Başkanlık Yaptığı 7 Yılda Tim'i, "81 İlinden Dünyanın Her Yerine İhracat Yapan Bir Türkiye'nin Parlayan Yıldızı" Haline Getirdiklerini İfade Etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı'na veda etmeye hazırlanan Oğuz Satıcı, Başkanlık yaptığı 7 yıllık sürede TİM'i, "81 ilinden dünyanın her yerine ihracat yapan bir Türkiye'nin parlayan yıldızı" haline getirdiklerini ifade etti.

Yeniden aday olmayacağını açıklayan Satıcı, veda ziyaretlerine devam ediyor. Uludağ İhracatçı Birlikleri'ni (UİB) ziyaret eden Satıcı, geride kalan 7 yılı dolu dolu geçirdiğini ifade etti. TİM Başkanlığı'nın meslek olmadığını ancak tam zamanlı bir iş olduğunu söyleyen Satıcı bu işte zaman zaman çok sıkıntılı dönemler geçirdiğini de söyledi. Satıcı, hükümetlerle TİM'in arasının hiçbir zaman güllük gülistanlık olmadığını belirterek; "Görev sürem boyunca 56'ncı hükümetten 60'ıncı hükümete kadar beraber çalıştık. Hiçbir zaman işimiz kolay olmadı. TİM her ortamda doğru bildiğini korkmadan eğilmeden bükülmeden söyleyebilen bir kuruluş oldu" dedi.

Yıllık 26 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye'den 130 milyar dolar ihracat yapan Türkiye'ye ulaştıklarını vurgulayan Satıcı, bu başarıda da ihracatçıların çok önemli katkısının olduğunu söyledi. Satıcı, TİM'in çok küçük kaynaklarla çok büyük işler başardığını, kendisinin ön planda görünmesine rağmen, tam bir ekip çalışması yaptıklarını ve başarılarının bunun sonucu olduğunu söyledi.

-UİB'İN AĞIRLIĞI ARTACAKTIR-

Yasama yılının açılmasıyla birlikte Meclis'te görüşülecek olan TİM Yasası'nın Ekim ayında çıkmasını beklediğini ifade eden Satıcı, kurdukları ilişkileri kişisel ilişkiye çevirmediklerini kişisel ilişkileri de kuruma aktarmanın mücadelesini verdiklerini kaydederek; şöyle dedi:

"TİM'de yapmaya çalıştığımız en önemli konu, TİM'in bir kurum kimliğinin ve yazılı olmayan teamüllerinin oluşmasıdır. TİM çok güçlü bir kurum belleğine sahiptir. Görevi bırakırken yeni göreve gelecek arkadaşlara yaptıklarımı değil yapamadıklarımı bırakıyorum. Ayrıca UİB Başkanvekilleri aracılığıyla her zaman TİM içerisindeki ağırlığını ve desteğini hissettirmiştir. Gelecek dönemde bu ağırlığın ve desteğin artacağına eminim."

UİB Başkanlar Kurulu Başkanı Ferit Sünneli, Satıcı döneminde TİM'in çok başarılı işler yaptığını söyledi. Sünneli, TİM'in gelecekte de ihracatçıların kamuoyundaki sesi olma misyonunu devam ettirmesini bekledikleri ifade ederek "UİB olarak bizlerde gelecekte TİM içerisinde daha etkili olmak için çalışacağız. Yeni yönetim hangi isimlerden oluşursa oluşsun onlara her türlü desteği vermek için hazırız" dedi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da Satıcı döneminde TİM'in büyük bir atılım yaptığını söyleyerek, "Ülkemizde ekonomi ve ihracat gündemin önlerine geçememekte. Oğuz Satıcı döneminde biraz olsun bu değişti ve ihracatçıların sorunları konuşulmaya başlandı" dedi. (ANKA)

(ES/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title