Haberler

Yabancı Alımda Coştu Borsa 43 Bine Çıktı

Yurtdışı Piyasalar Yatay Hareket Ederken İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Dün Beklentilerin Dışında Sürpriz Bir Çıkış Gerçekleştirdi. Endeks Yabancı Kurumların Yaptığı Yüklü Alımlarla 43 Bin Puan Seviyesine Kadar Çıktı. Döviz Piyasasında İse Bu Hareket Gözlenmedi. Dolar 1.29 YTL Seviyesinde Hareket Etti.

YURTDIŞI piyasalar yatay hareket ederken İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) dün beklentilerin dışında sürpriz bir çıkış gerçekleştirdi. Endeks yabancı kurumların yaptığı yüklü alımlarla 43 bin puan seviyesine kadar çıktı. Döviz piyasasında ise bu hareket gözlenmedi. dolar 1.29 YTL seviyesinde hareket etti.

MERRILL ALIM YAPTI: Nisan ayı başından itibaren İMKB’de yabancı yatırımcıların hareketlendiği gözlendi. AKP’nin kapatılması davası, S&P’nin görünümü durağana çevirmesine rağmen dün endeks AKP’nin kapatılma davası öncesi seviyelere tırmandı. Merrill Lynch, UBS, Deutsche Menkul, Opus Menkul Değerler gibi kurumlar yüklü alımlar gerçekleştiği belirtiliyor.

CITI RİSKLİ KREDİ SATACAK: Öte yandan ABD’nin en büyük bankası Citigroup, 12 milyar dolarlık yüksek riskli kredi ve tahvilini bir grup özel sermaye şirketine satacak. Bu satışın ise aralarında Apollo Group, Blackstone Group LP ve TPG’nin bulunduğu özel sermaye şirketlerine, kredi ve tahvillerin gerçek değerinin yüzde 90’ının hemen altında bir fiyattan satılacağı ifade ediliyor.

İMKB YÜZDE 1.73 PRİMLİ: Bu gelişmelerle İMKB Ulusal 100 Endeks’i yine yurtdışından farklı bir seyirle hareket etti. Avrupa’da kararsız bir seyir, ABD borsasında ise küçük çaplı yükseliş yaşanırken, İMKB hızla yükseldi. 43 bin puanı test eden endeks günü yüzde 1.73 primle 42.900’den kapadı. Esra SAHİCİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu: Benimle gurur duyulması lazım

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu: Benimle gurur duyulması lazım

7 ilimiz diken üstünde! Bilim insanları endişeli, bu fay hattı kırılırsa 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir

7 ilimiz diken üstünde! Bilim insanları endişeli, bu fay hattı kırılırsa 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir

Parçalayıp çöpe attığı cesedin sırtına karısının baş harfini kazımış

Parçalayıp çöpe attığı cesedin sırtına karısının baş harfini kazımış

Bakmadan Geçme

Aykut Kaya kimdir? Aykut Kaya kaç yaşında ve nereli? Aykut Kaya ne iş yapıyor? YALI ÇAPKINI 72. BÖLÜM SON FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını bu akşam var mı? Yalı Çapkını 72. bölümde neler olacak? Eksikliğinde bağışıklık sistemi zayıflıyor! Histidin nedir, ne işe yarar? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 31 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Aşk-ı Memnu tekrar bölümleri ne zaman, hangi gün başlıyor? 2024 Aşk-ı Memnu saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? Hangi illerde deprem riski var? 7.2 depremin beklendiği 7 il hangisi? Bu fay hattı kırılırsa... Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Asgari ücret zammı olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi hangi kanalda? Fenerbahçe başkanlık seçimi saat kaçta, nereden izlenir? Bu fay hattı kırılırsa 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir! Hangi iller tehlike altında? Fay hattının geçtiği bölgeler neresi? Gülşah Çomoğlu ne zaman öldü? Gülşah Çomoğlu hangi tarihte, neden öldü? 2024 HAZİRAN AYI BURÇ YORUMLARI! Haziran ayında burçları neler bekliyor? AŞK, KARİYER, PARA, SAĞLIK... YKS GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA | YKS giriş belgesi nereden alınır? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 31 Mayıs Cuma İstanbul cuma namaz saati! Doğum izni kaç gün, uzatılacak mı? Memur ve özel sektörde çalışan ebeveynlere doğum izni kaç hafta? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 31 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
Jose Mourinho, Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Jose Mourinho, Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title