Haberler

Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı

Bu yıl 25'incisi düzenlenecek fuarda 400 firmanın stand açması ve 1,5 2 milyar dolar civarında ticaret hacmi oluşması bekleniyor.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından organize edilen, 25. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanlar İhtisas Fuarı (ANFAŞ Hotel Equipment), 22-25 Ocak tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türk turizminin gelişim sürecine eşlik eden ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı'nın 25 sene önce, yeni yapılan otellere mal ve hizmet satmak isteyen yaklaşık 40 yatırımcı firma ile açıldığını hatırlattı.

Türk turizminin gelişimiyle fuarın 25 yılda yaklaşık 10 kat büyüdüğünü vurgulayan Çalık, bu yıl fuarda 400 katılımcı firmanın 35 bin metrekarelik alanda stant açmasının beklendiğini bildirdi.

ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı'nın çarpan etkisiyle doğrudan ve dolaylı yatırımlarda 1,5-2 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşturmasının beklendiğini dile getiren Çalık, şunları söyledi:

"Fuar için ülke genelinde 5 bin 57 otele fuar duyurusu yapıldı, 158 zincir ve grup hotelin satın alma koordinatörü, CEO'su ve genel müdürü fuarı ziyaret edeceklerini bildirdi. Profesyonel ziyaretçi katılımının yüksek olacağı fuarda, otellerin üst düzey yöneticilerine yönelik özel VIP görüşmeler gerçekleştirilecek. Bu sene resmi kurumların sosyal tesisleri, satın almalarını ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı'nda yapacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, ticaret ve sanayi odaları, öğretmenevleri, vilayet evleri ve YURTKUR bu sene fuarımızı ziyaret edecek resmi kuruluşlardan sadece birkaçıdır. Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği de Türkiye'nin her yerindeki sektör profesyonellerinden oluşan üyeleriyle fuara grup ziyareti gerçekleştirecek."

ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer de fuara yurt dışından da önemli ziyaretçiler geleceğini, bu çerçevede İran, Irak, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Makedonya, Arnavutluk, Hindistan ve Kazakistan başta olmak üzere zincir ve 5 yıldızlı otellerin yöneticilerinden oluşan heyetlerin ziyaret edeceklerini bildirdiklerini söyledi.

Seçer, "Mısır'ın en büyük tedarikçisi '3brother4hotels' yetkilileri, dünyada 80 oteli bulunan merkezi Hong Kong olan ve Shangri-La Bosphorus Hoteli'nin Avrupa satın almalarından sorumlu müdürü ve Dubai yetkilisi, bünyesinde 22 otel barındıran İran Parsian Internationals Hotel yetkilileri fuarı ziyaret edecek gruplardan bazıları" diye konuştu.

Seçer, özellikle Ortadoğulu tedarikçilerin satın alma yapmak için ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı'nı tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Fuarda, Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması, Housekeeping Olimpiyatları gibi sektörel yarışmaların da yapılacağı bildirildi. - Antalya

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Çalık Antalya İran Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title