Haberler

Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Birol Açıklaması

"Nükleer enerji anlamında önemli adımlar atılması gerekiyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başekonomisti Fatih Birol, Türkiye'nin nükleer enerji anlamında adımlar atılması gerektiğini belirterek, "Nükleer enerjinin payını artırmamız petrol ve doğalgaz ithalatımızı azaltır" dedi.

Sabancı Center'da düzenlenen "World Energy Outlook" raporunun Türkiye tanıtımının ardından soruları yanıtlayan Birol, Türkiye'nin enerji fakiri bir ülke olduğunu, bu durumu değiştirmek için önemli adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Birol, yenilenebilir enerji kaynaklarından hızlı bir şekilde yararlanılması gerektiğini ifade ederek, enerji veremliliği konusunda da bir politika oluşturulmasının zorunluluk teşkil ettiğini kaydetti.

Nükleer enerji anlamında da adımlar atılması gerektiğinin altını çizen Birol, "Nükleer enerjinin payını artırmamız petrol ve doğalgaz ithalatımızı azaltır. Türkiye yıllar boyunca enerji ithal etmeye mahkum ve enerji fiyatlarında ciddi bir düşüş beklemek iyimserlik olur. Böyle olması dünyanın sonu değil. Nitekim bir çok ülke bu şartlarda gelişti ve kalkındı" diye konuştu.

-Ortadoğu ülkelerinin bütçelerini denkleştirmek için petrol fiyatı 90-100 dolar civarında olmalı"

Birol, Türkiye büyüdükçe daha fazla enerjiye ihtiyaç duyacağını, bu nedenle sanayi stratejilerini belirlerken atılacak adımların çok önemli olduğunu dile getirdi.

Çin'in enerji alanında önemli adımlar attığını hatırlatan Birol, 2015'te Çin'in kömür konusunda çok radikal kararlar alabileceğini ifade etti.

Avrupa'da 7-8 elektrik şirketinin çok büyük zorluklar içinde olduğunu belirten Birol, "Bunun iki nedeni var. Birincisi talebin son derece düşük olması. İkincisi ise yenilenebilir enerjiden gelen kaynaklar. Avrupa'nın devleri olan bu şirketlerin yatırım yapması lazım ama bu yatırımları yapamıyor. Bu ciddi bir durum. Özellikle Avrupa'da 2014 yılında enerji maliyetleri ve rekabet konularında önemli adımlar atılacağını düşünüyorum" görüşünü dile getirdi.

Birol, petrole talebin hızlı bir şekilde arttığını vurgulayarak, "Ortadoğu ülkelerinin bütçelerini denkleştirmek için gerekli olan petrol fiyatı 90-100 dolar civarında" dedi.

Dünya enerji tüketiminin şampiyonlarının Çin ve Amerika olduğunu söyleyen Birol, dünya enerji üretiminde ise şampiyon ülkelerin Suudi Arabistan ve Rusya olarak öne çıktığını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Fatih Birol Türkiye Ekonomi Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title