Haberler

Tüsiad Yik Başkanı Özilhan: "1 Kasım'da Halkı İktidarın Önünü Açmaya Davet Ediyorum"

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, topraklarımızda tanıklık ettiğimiz mülteci dramının iç savaşın nasıl bir olduğunu anlattığını belirterek, “1 Kasım’da halkı oy kullanmaya ve sorunları aşacak iktidarın önünü açmaya davet ediyorum” dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, topraklarımızda tanıklık ettiğimiz mülteci dramının iç savaşın nasıl bir olduğunu anlattığını belirterek, "1 Kasım'da halkı oy kullanmaya ve sorunları aşacak iktidarın önünü açmaya davet ediyorum" dedi.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı (YİK), Çırağan Sarayı'nda başladı. Toplantıya, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Altınyıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ve Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, kurdaki dalgalanmaların yatırım ortamına ve ticarete darbe vurduğunu belirterek, "Lirada erime ile ihracatı artmıyor, ithalat daha pahalı oluyor, enflasyon tırmanıyor. Sanayisiz büyüyen ülke yok. Önemli doğal varlıkları olmayan ülkemiz sanayiyi mutlaka ele almalı. İnşaat önemli bir sektör, ekonomiyi dinamik kılıyor. Hizmet sektörü de önemli. Ama büyümenin lokomotifi sanayi ve üretimdir. Şu ortamda ürünleri üretmek yerine ithalat etmek 70 milyonluk Türkiye için reel değil. Onun için üretkenliği teşvik için daha çok kafa yormalıyız. Bunu derken ' yeni bir teşvik gerekiyor 'demiyorum. Pek çok teşvik uygulandı ama bunlar sanayi yatırımlarını arttırmada ve bölgesel kalkınmada etkin olmadı. Ufak faiz oranlarından ve teşviklerden ayrı bir şey gerekiyor" dedi.

"Ekonomideki olumsuz durumundan iç sorunların da payı bulunuyor" diyen Özilhan, "Bu iç sorunları aşmalıyız. Sorunların bir yenisine tahammül etme gücümüz kalmadı. Türkiye 2010 ve 2011'de imkanı vardı. O dönemde üretim altyapısını güçlendirsek, enflasyonu dilediğimiz oranlara getirsek şu an dış şoklara dayanıklı olurduk. Biz bu imkanı kullanamadık. Toplumda kamplaşmaları önleyecek yeni bir anayasaya gerek duyuluyor. Bu anlamda halkı, 1 Kasım'da oy kullanmaya ve sorunları aşacak iktidarın önünü açmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Terör olaylarının sivillerin hayatına da mal olduğunu söyleyen Özilhan, "Son aylarda ise kayıp verdiğimiz üzücü olaylara tanıklık ediyoruz. Daha bir kaybın yasını tutarken, bir yenisi ile sarsılıyoruz. Yaşananlar yüreklerimizi yakarken, topraklarımızda tanıklık ettiğimiz mülteci dramı bize bir iç savaşın nasıl bir şey olduğunu anlatıyor. Doğu ve Güneydoğu'da teröristlerin yanında siviller, küçük çocuklar da vuruluyor, ölüyor. PKK terörünü lanetlemek için yapılan eylemlerin protesto sınırını aşıp, Kürtlerin canına, malına, dükkanlarına kastettiğine tanıklık ediyoruz. Bir G20 ülkesi olan Türkiye'nin ekonomi baş şehri sayılabilecek İstanbul'un göbeğinde toplumun her kesiminin haber alma hakkını temin etmekten sorumlu medya kurumlarına fiziki saldırıların yapıldığı günlerden geçiyoruz. Tüm bunlar ülkemizin itibar ve istikrarını zedelemektedir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tuncay Özilhan Çırağan Sarayı Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title