Haberler

Tüketiciler "Deli Dumrul" Vergilerinin Kaldırılmasını Bekliyor

Tüketiciler Birliği Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Ümit Öz, bankaların tüketicilerin sırtından haksız kazanç sağladığını iddia ederek 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinin bir an önce değiştirilmesini istedi.

Tüketiciler Birliği Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Ümit Öz, bankaların tüketicilerin sırtından haksız kazanç sağladığını iddia ederek 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinin bir an önce değiştirilmesini istedi.

Hamamyolu Caddesi girişinde yaptığı açıklamada vatandaşların Tüketici Hakem Heyetlerine yapılan şikayetlerinde bankaların birinci sırada bulunduğunu belirten Öz, bankaların yargı kararlarına rağmen tüketicilerin sırtından haksız kazanç sağlamaya devam ettiğini iddia etti. Öz, "Vatandaşlar haklarını aramada aciz kaldıkları için bankalar yıllık kart aidatı, dosya masrafı, yeniden yapılandırma ücreti, hesap işletim ücreti, hayat sigortası ücreti adı altında onlarca kalem ücreti tüketicilerden kanunsuz bir şekilde tahsil ediyor" ifadelerini kullandı.

Yargıtay, 13. Hukuk Dairesi'nin 18 Temmuz 2011 tarih ve 2011/11579 sayılı kararında, kredi kartı aidatlarının 10 yıl geriye dönük olarak iade edilmesini hükme bağladığını hatırlatan Ümit Öz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"DELİ DUMRUL VERGİSİ KALDIRILSIN"

"Aynı daire, bankalar tarafından alınan kredi kartı aidatı, dosya masrafı, yeniden yapılandırma gibi ücretlerin haksız olduğu ve iade edilmesi gerektiğine karar verdi. Yerel mahkemelerin ve Tüketici Hakem Heyetlerinin buna benzer birçok kararları olduğu halde bu kanunsuz uygulamalar devam ediyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bankaların tüketicilerden 31 kalem 'Deli Dumrul' vergisi aldığını söyledi ve Tüketiciler Kanunu'nu değiştirerek bu haksızlıkların giderileceğini bildirdi. Bu açıklama yapılalı yaklaşık bir yıl oldu fakat herhangi bir düzenleme yapılmadı. Öğrendiğimiz kadarı ile kanun hakkında düzenleme bu ay içinde içinde Meclis'e gelecek. Tüketiciler Birliği Eskişehir Şubesi olarak Sayın Bakanımızdan 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği bir an önce değiştirilerek 'Deli Dumrul' vergilerinin kaldırılmasını istemekteyiz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Deli Dumrul Eskişehir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title