Haberler

Tüik Başkanı Aydemir Açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, "TÜİK, uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurma vizyonu ile hareket ediyor" ifadesini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, "TÜİK, uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurma vizyonu ile hareket ediyor" ifadesini kullandı.

Aydemir, TÜİK'in 89. kuruluş yıl dönümü ve Türkiye İstatistik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, bir ülkenin gelişmesine yönelik doğru politikaların belirlenmesi için en önemli unsurlardan birinin doğru ve zamanlı bilgi olduğunu belirtti.

Bilimsel metotlarla elde edilmiş güvenilir istatistikler olmadan doğru karar almanın, plan yapmanın düşünülemeyeceğine işaret eden Aydemir, mesajında istatistik tarihine ilişkin bilgilere yer verdi.

Aydemir, TÜİK'in uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurma vizyonu ile hareket ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"TÜİK, cevaplayıcılardan aldığı bilgilerle kapsamlı ve kaliteli istatistik üretme ve bu yolla ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel yaşamına katkıda bulunma yönündeki çabalarını yüksek sorumluluk bilinciyle devam ettirmekte, gerek kurumsal, gerekse istatistiksel yöntem ve uygulamalar alanında kendini sürekli yenilemektedir. Kurumumuzun gerçekleştirmekte olduğu bu faaliyetler, arkadaşlarımızla birlikte dünden bugüne özverili ve gayretli çalışmalarımızın sonucudur.

Bu yolda yakaladığımız dinamizmin anahtarı, istatistiklerimizin üretim sürecinin her aşamasında çalışma arkadaşlarımızla etik kurallardan ve kaliteden ödün vermememizdir. Bugün 89. yaşında olan TÜİK'in kuruluş yıl dönümü ve Türkiye İstatistik Günü vesilesiyle tüm istatistik kullanıcılarının İstatistik Günü'nü kutlar, çalışmalarımızda emeği geçen herkese ve Kurumumuzu bugünlere birlikte taşıdığımız bütün çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Birol Aydemir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title