Haberler

TOBB'da Veda Rüzgarı

Güncelleme:

TOBB'un 67'nci Genel Kurulu, onlarca oda ve borsa başkanı ile yönetimdeki isim açısından bir veda toplantısı olacak.

Bu yıl seçim olmamasına rağmen, toplantıya şimdiden 'veda havası' damga vurdu. Onlarca oda ve borsa başkanı ile yönetimdeki isim için bu toplantı, başkan olarak son genel kurulları olacak. 81 ilde 157 ilçede örgütlü 365 oda ve borsa başkanının yüzde 90'ına yakını değişecek. Vatan'ın haberine göre bu Genel Kurul toplantısı, 12 yıldır TOBB Başkanlığını sürdüren Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da başkan olarak son Genel Kurulu olacak. Hisarcıklıoğlu, 2 Mayıs 2009 seçimlerinde son kez başkan seçilmişti. 2006'da çıkarılan TOBB Yasası'na göre, oda ve borsa başkanlarından 2 seçim döneminde aynı görevde yönetim kurulu başkanlığı yapanlar, 2 seçim dönemi geçmeden bir daha adaylığını koyamıyor.

KİMLER VEDA EDECEK?

Hisarcıklıoğlu bir yana, bu yıl görevini bırakacak olan başkanların başında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İSO Başkanı Tanıl Küçük, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez geliyor.

TOBB'a bağlı oda ve borsaların seçimleri bu yıl Kasım ayına kadar tamamlanacak. Yeni başkanların kimler olacağı, 2013 yılındaki yönetimi belirleyeceği için de kritik önem taşıyor.

TOBB'DA YENİ BAŞKAN KİM OLUR?;

TOBB'DA en fazla üyesi bulunan İstanbul'un TOBB Başkanı çıkarıp çıkarmayacağı merakla bekleniyor. Murat Yalçıntaş'ın İTO başkanlığını bıraksa da TOBB Başkan Yardımcısı olması nedeniyle, İSO Başkanı Tanıl Küçük'ün de TOBB Başkan Yardımcısı olması nedeniyle TOBB Başkanı olabileceği belirtiliyor. Bu arada, İstanbul'un finans merkezi olmasına dönük çalışmalar kapsamında TOBB'un merkezini İstanbul'a taşıyıp taşımayacağı da gündemdeki başka bir tartışma.

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

Murat Yalçıntaş Tanıl Küçük İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title