Haberler

Cömert: Faiz Arttırımı TL'yi Olumlu Etkileyecek

Güncelleme:

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, "Yapılan faiz arttırımı piyasa beklentisinin çok üzerinde, bu Türk Lirası'nı olumlu etkileyecek." dedi.

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert konuya ilişkin değerlendirmesinde, yapılan faiz artırımının ortalama piyasa beklentisinin çok üzerinde olduğunu belirterek, bunun Türk lirası için oldukça olumlu olacağını söyledi. 

##5601045##

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) ara Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz oranlarında güçlü bir artışa gitmesinin ardından 2,2516 seviyesinde bulunan dolar/TL, sert bir şekilde düşerek 2,1735'e kadar geriledi.

"FAİZ ARTTIRIMI GÜNDEME GELEMEYECEK"

Faizlerde sadeleşme olmasının da yine olumlu algılanacak bir gelişme olduğuna dikkati çeken Cömert, "TCMB'nin bu denli güçlü bir artırım yapması ve yukarı tarafta da marjı koruyor olması nedeniyle muhtemelen uzun bir süre faiz artırımı konusu gündeme gelmeyecektir" dedi.

"GETİRİ FARKI AÇILACAK"

Tahvil piyasasında son günlerde görülen ters eğimli verim eğrisinin aynen devam edeceğini ifade eden Cömert, hatta bu artış sonrasında kısa vadeler ile uzun vadeli tahviller arasındaki getiri farkının daha da açılacağını dile getirdi. 

"MEVDUAT VE KREDİ FAZİLERİ ARTACAK"

Cömert, "Bu çerçevede 10 yıllık tahvil faizinin çift hane altına düşmesini beklerim. Ancak bankaların fonlama maliyeti artacağından mevduat ve kredi faizlerinin de artacağını hatırlatayım" değerlendirmesinde bulundu.
 

##5601071##
Kaynak: AA / Ekonomi

Para Politikası Kurulu Garanti Yatırım Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (16)

ÜmmühanUmmuhan_8772@hotmail.de:

Malesef Sayin Basbakanimizin söyledigi gibi Faiz Lobisi yine is basinda, malesef ama bu defa Faiz Lobisi kazandi.. Allah sonumuzu hayr eylesin.

19
33
yanıtYanıtla
görmüş-geçirmişerkochalit@gmail.com:

;ben ticaret ile uğraşıyorum . benim ne zaman yatıp ne zaman çalıştığımı bilmeden yargılaman , yaşımı bilmeden bana kardeşim demen de ciddi anlamda ön yargılı olduğunun göstergesidir. T.C sınırlarında benzinden hep yüksek vergi alınmıştır. bu doğru mudur ? tabi ki değildir. ama bu bu günün sorunu değildir. bak ne güzel teşhis koymuşsun. 110 milyar dolar vergi ile ödendi diye ,i işte o benzinden alınan yüksek vergilerin gittiği yeri ortaya çıkarmışsın. hükümet ne mi yaptı 10 senedir . sen okumuş adamsın cahil halkın göremediğini görmen lağzım . :) değil mi ama . şimdi bak ben sana kısaca izah edeyim.

yanıt0
yanıt0
görmüş geçirmişerkochalit@gmail.com:

cumhuriyet tarihinden bu yana yapılan baraj sayısından daha fazla baraj yapılmış son on senede . dolar son 10 yılda sedece % değer kazanmış. buda doğal olarak fiazlerin düşmesine ve devletin bu sayede 150 milyar dolar daha az faiz ödemesine sebep olmuştur. türkiye kendi tankını topunu -ucağını yapar hale geldi . deniz filomuzda artık kendi imal ettiğimiz hücum botlar mevcut. memlekete istikrar geldi turizm sektöründe 150 lik büyüme sağlandı. 200 0 adet yeni hastane inşaa edildi. öğrencilerin kitapları devlet tarafından veirdi. üniversite harçları kaldırıldı. nükleer santral için düğmeye basıldı . bunlar ilke aklıma gelenler. tabiki yanlışlar yapılmıştır . ama yapılanları görmemek en büyük cehalettir.

yanıt0
yanıt0
bencebabakaan12345@hotmail.com:

para yi dolar ve euro yerine faize yatiracaklar , kaybeden Türkiye günü kurtaran siyasisistem.Bu kargasanin tek sorumlusu Endonazyadan Filistine Kadar herkesin övdügü ama kendi milletine hayri dokunmiyan partizan ve ümmetci Erdogan

28
19
yanıtYanıtla
Demokraterdog@gmx.de:

Görüyorsunuz sevgilli vatandaşlarım, koltuklarda yapışık kalmak için rüşvettin zararını size ödetecekler. Zaten gırtlağınıza kadar borçlanmışsınız, şimdi bayağı yükselmiş faizle maf oldunuz. Bu felaketin ekonomik etkisi üretimin azalması ve ıflaslar olacak. 2,17lik Dolar hala berbat ve enflasyonu çök kötü etkiliyecek. Ayyakkabı kutusunun hatalarını neden omuzlarımızda taşımaya mecburuz? Ceplerini doldurmuşlar, cezasını biz taşıyacağız. Bunlar buna değer mi? Faiz lobisi sözünü ağızlarına alirlarsa bunları taşlamak lazım. Farkediyorum ki bazı koyun yüksek faizin etkisini anlamıyor: Yüksek faiz = Pahalı sermaye = Yatırım yok = IŞSIZLIK

32
14
yanıtYanıtla
kamaşullahabdulaga@hotmail.com:

deyusss demokrattt.. kütük kafalı çapulcu beyinli zavallı azınlıkk..

yanıt0
yanıt0
demokraterdog@gmx.de:

Ilkokul tahsilli cahil koyun, diyeceğin bukadar mı?

yanıt0
yanıt0
halil ibrahim keleşkeles_halilibrahim56@hotma:

aşağılamaktan zewk alıyorsun.zayıflık belirtisi.zawallılık psikolojisi yaşıyorsun.

yanıt0
yanıt0
alper örscevat_077@hotmail.com:

Demokrasi, hukuk ve bilimin söz sahibi ülkelerle dinin, milliyetin ve paranın egemen olduğu ülkeler arasındaki fark budur. satacak bir şeyin kalamadı türkiyem o paraları harcadığını iddia ettiği köprü ve yolları da satacak. sonuç sıfır elde var sıfır. bir iğne bile üretemeyen ülke böyle olur. bu arada avrat gibi dedikodu yapan kılıçdaroğlu, ağzında köpük saçan bahçeli ve insan kaçakçısı bdp ile de olmaz bu işler. hele memleketi zor anlarında bırakıp kaçan tayyiple hiç olmaz.

26
5
yanıtYanıtla
Vızzzzafer_caymaz@hotmail.com:

Bi sen kaldın geriye... Sana oy verelim o zaman :)

yanıt0
yanıt0
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title