Haberler

TANAP'ın Yüzde 80'i, 6 Türk Firmasına Emanet

Güncelleme:

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Pojesi'nin ana hatları boru alım sözleşmeleri imzalandı.

TANAP'ın yaklaşık 1800 kilometrelik ana hat borusu için açılan ihalenin yüzde 80'ini Tosçelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Umran ve Noksel kazandı. Boru alım sözleşmeleri için bugün imzalar atıldı.

İmza törenine katılan Başbakan Davutoğlu, "Hayal olan projeyi gerçeğe dönüştürüyoruz." dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"TANAP her anlamda yep yeni imkanlar sunacak. Bu proje hem Türkiye'nin enerji talebi açısından önem arz ediyor, hem de Balkan ve Avrupa ülkelerine enerji aktaran bir coğrafyaya dönüşmesi açısından ayrı bir önem arz ediyor.

Bu projedeki boruların yüzde 80'nin Türk firmalarının yapıyor olması da Türk firmalarının geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

TANAP projesi aynı zamanda büyük bir barış projesidir.

21. yüzyılı barış yılı yapmaya kararlıyız. Bu projeye destek veren bütün kurumlara teşekkür bir borç bilirim. Yaşasın Türkiye- Azerbaycan dostluğu ve ebedi kardeşliği."

TANAP TÜRKLERE EMANET

TANAP'ın yaklaşık 1800 kilometrelik ana hat borusu için açılan ihalenin yüzde 80'ini Tosçelik, Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Emek, Umran ve Noksel kazandı.

Borusan Mannesmann-Noksel-Erciyas Konsorsiyumu, Ümran-Emek Konsorsiyumu ve Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi'nin bulunduğu 6 yerli üretici firma, toplam kapsamın yüzde 80'ini alırken; kalan kısım ise yabancı tedarikçi Baosteel Europe firmasına verildi.

TANAP'ta 1 milyon 200 bin tonluk işin yaklaşık üçte birine denk gelen 400 bin tonluk bölümünü tek başına Tosçelik karşılayacak. Borusan-Mannesmann, Erciyas Boru ve Noksel Boru'nun oluşturduğu üçlü konsorsiyum yaklaşık 300 bin tonluk kısmını, Ümran Boru ve Emek Boru'nun oluşturduğu grup da 200 bin tonluk kısmını aldı.

Sözleşmelerin toplam bedeline ilişkin bir açıklama yapılmazken; Borusan Mannesmann bu sabah KAP'ta yer alan açıklamasında Borusan'ın yer aldığı konsorsiyumun kazandığı çelik boru ihalesinde bedelinin 420 milyon dolar olduğunu duyurdu.

TANAP ana hat boruları ihale süreci 14 Şubat 2014 tarihinde ön yeterlik almış bulunan yerli ve yabancı 18 firmanın davet edilmesi ile başlamış ve teklifler 14 Nisan 2014 tarihinde alınmıştı.

Yaklaşık 1,350 kilometresi 56 inç ve kalan 450 kilometresi 48 inç çapında olacak proje için altı farklı et kalınlığında boru üretilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Borusan Mannesmann Tosçelik Türkiye Noksel Ekonomi Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (3)

ARDAHAN ....75:

BÜTÜN DÜNYAYA ENERJİ SEVKİYATI ARDAHANDAN GEÇİYOR AMA GEL GÖR Kİ ARDAHAN HİÇ YATIRIM YOK SAYIN YETKİLİLE YATIRIM BEKLİYOR ARDAHNLILAR

28
3
yanıtYanıtla
sags:

dünyada doğalgaz son iki yılda ucuzladı. biz de artıyor. . bu boru bize başka türlü yansıyor. .

8
4
yanıtYanıtla
ADANALI:

BU TÜR PROJELERİN ARTTIRILMASI LAZIM TÜRKİ DEVLETLERDE HER TÜRLÜ MADEN VE KAYNAK VAR ELMASTAN TUTUN AKLINIZA NE GELİYORSA BUNLARLA İLGİLİ BİR ANLAŞMA YAPILMASI LAZIM YÜZDE YÜZ YERLİ ÜRETİMLERİMİZİ PAYLAŞMAMIZ LAZIM TÜRK DEVLETLERİNİ AYAKLANDIRIN !!!

12
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title