Haberler

Suriyelilere Çalışma İzni Verilmesi

Görüntü Dökümü : Fabrika işçilerinden detay görüntüler -Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan açıklaması Suriyelilere çalışma izni verilmesi KASİAD Başkanı Arpasatan: "Suriyelilere çalışma izninin verilmesinin Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağı düşünüyorum" MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Şirikci: "Kayıt dışılığı azaltır, vergi gelirleri artar" Kahramanmaraş iş dünyasının yöneticileri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere çalışma izni verilmesini olumlu karşıladı.

Görüntü Dökümü :

Fabrika işçilerinden detay görüntüler

- Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan açıklaması Suriyelilere çalışma izni verilmesi

KASİAD Başkanı Arpasatan:

"Suriyelilere çalışma izninin verilmesinin Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağı düşünüyorum"

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Şirikci:

"Kayıt dışılığı azaltır, vergi gelirleri artar"

Kahramanmaraş iş dünyasının yöneticileri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere çalışma izni verilmesini olumlu karşıladı.

Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni düzenlemeyle Suriyelilere çalışma izninin verilmesinin Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağı söyledi.

Çalışmanın çok yerinde ve gecikmiş bir karar olduğunu belirten Arpasatan, yaklaşık 2 buçuk milyon Suriyelinin misafir edildiği Türkiye'de bu insanların ülkelerine dönene kadar onurlu hayat sürmeleri için çalışma izninin verilmesinin çok doğru bir karar olduğunu vurguladı.

Suriyeli sığınmacıların, alınan kararın ardından daha güvenli ve yüksek ücretlerde çalışma imkanı bulacaklarını ifade eden Arpasatan, şunları kaydetti:

"Bu karar ayrıca hem iç hem de dış göçün kayıt altına alınması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle bölgemizde tekstil, inşaat ve tarım işçisinde sıkıntı yaşanıyor. Suriyeli vatandaşlar Türk işçilerin yapmadığı işlere talip olduklarını düşünürsek, Türk iş gücüne bunun herhangi bir zararının olacağına veyahut işsizliği yükselteceğine pek ihtimal vermiyorum. Birçok sektörde özellikle tarımda iş gücü eksikliği yaşıyoruz. Ben Kahramanmaraşlı sanayiciler adına bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

"Olumlu yansımaları kısa zamanda hissedilecek"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikci de hükümetin aldığı bu kararın tekstil başta olmak üzere emek yoğun sektörlerde ara eleman sıkıntısını hafifleteceğini belirtti.

Suriyeli vatandaşların çalışma izniyle hem işletmelerin rahatlayacağını hem de kayıt dışı çalışmanın önüne geçilerek devletin vergi ve sigorta primi gelirlerini yükselteceğini kaydeden Şirikçi, "2 milyon 411 bin Suriyeli Türkiye'de. Bunlardan 7 bin 351'ine çalışma izni verildi. İplik, metal mutfak eşyaları, kumaş, çimento, elektrik, kuyumculuk, ayakkabı ve dondurma sektörlerinde söz sahibi olan Kahramanmaraş'ta düzenlemenin olumlu yansımaları kısa zamanda hissedilecek" diye konuştu.

Zaten çalışma hayatının içinde bir şekilde yer alan Suriyelilerle ilgili bu yaklaşımın hem ara ve kalifiye eleman sıkıntısı çeken işletmelerde rahatlama sağladığı gibi vatandaşların istihdamında bir daralmaya meydan vermeyeceğini dile getiren Şirikçi, "Rekabet ortamında maliyetleri düşürmek adına risk alıp, Suriyeli işçi çalıştıran işletmeciler de rahat bir nefes almış olur. Kayıt dışılığın önlenmesiyle devletin vergi ve sigorta prim gelirlerinde artış yaşanır. Bu yönleriyle hükümetin kararının ülkemize, ekonomimizin güçlenmesine yarar getireceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Arpasatan Kahramanmaraş Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title