Haberler

SPK'dan Yapı Kredi'ye 'İnternet Bankacılığı' Uyarısı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler ile Acentesi Yapı ve Kredi Bankası'nı, Elektronik Ortamda Alım Satım Emirlerinin İletimiyle İlgili Olarak Güvenlik, Kapasite ve Yedekleme Açısından ve Alternatif İletişim Yöntemleri Sağlaması İçin Yeterli Bilgisayar Ağı Kurulması Konusunda Uyardı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler ile acentesi Yapı ve Kredi Bankası'nı, elektronik ortamda alım satım emirlerinin iletimiyle ilgili olarak güvenlik, kapasite ve yedekleme açısından ve alternatif iletişim yöntemleri sağlaması için yeterli bilgisayar ağı kurulması konusunda uyardı.

Kurul ayrıca, elektronik ortamda emir kabul edilemediği durumlarda müşterilere ileten mesajlarda ve ilgili internet sayfasında bilgisayar ağında meydana gelen sorunlar karşısında kullanılabilecek alternatif iletişim yöntemlerine yer verilmesi konusunda uyarıda bulundu.

SPK, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler ve acentesi Yapı ve Kredi Bankası'nı, acente aracılığı aracılığıyla yapılan işlemlerde hukuki sorumluluklar kapsamında uyardı. Acente aracılığıyla yapılan işlemler ve bu işlemlerle ilgili olarak müşteriyle kurulan ilişkilerden doğan hukuki sorumluluk, ortak sorumluluk müvekkil aracı kurum ile acente bankaya ait bulunuyor. Aracı kurumla acente bankanın mevzuat ve sözleşme gereği alacaklıya ödenen tutarı isteme hakkı bulunuyor.

Yapı ve Kredi Bankası ile Koçbank'ın sistemsel birleşmesi 26 Ekim 2006 tarihinde gerçekleşmişti. Aracılık Faaliyetleri ve Aracı Kuruşlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında elektronik ortamda alım satım emirlerinin iletimiyle ilgili olarak güvenlik, kapasite ve yedekleme açısından yeterli bilgisayar ağını kurması ve alternatif iletişim yöntemleri sağlaması gerekiyor. SPK da, söz konusu tebliğe aykırı biçimde kapasite açısından yeterli bilgisayar ağı kurulmadığı için Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler ile acentesi Yapı ve Kredi Bankası'nı uyardı.

Kurul ayrıca, elektronik ortamda emir kabul edilemediği durumlarda müşterilere iletilen mesajlarda ve ilgili internet sayfasında, aynı tebliğe aykırı biçimde, bilgisayar ağında meydana gelen sorunlar karşısında kullanılabilecek alternatif iletişim yöntemlerine yer verilmediği için de uyarda bulundu.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title