Haberler

Sarıgöl'de Yağmur ve Kar Altında Üzüm Hasadı Yapıldı

Güncelleme:

Sarıgöl'de işçiler, yağmur ve kar yağışı altında üzüm hasadı yaptı.

Sarıgöl ilçesinde işçiler, yağmur ve kar yağışı altında üzüm hasadı yaptı.

Baharlar Köyü'nde üzüm hasadı yapan işçiler başlarına naylon geçirdi, ayaklarına çizme giyerek soğuk ve yağıştan korunmaya çalıştı.

Aralık ayında soğuk ve yağmur altında üzümlerini hasat eden üzüm üreticisi Mustafa Gürel, "Üzümlerimin üzerleri naylon kanaviçelerle koruma altında. Aralık ayına kadar dalında taze olarak beklemekte.Yaprakları sarardı ama üzümlerim tazeliğini korumakta. Daha kaliteli ve modern kalıcı koruma olursa soğuk hava depolarına gerek kalmayacak. Taze olarak direkt tüketiciye gidecek" ifadelerini kullandı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen de Sarıgöl Ovası'nda üzüm hasadının soğuk hava ve yağmur yağışı ile aralık ayında da hız kesmeden devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Şu an, Sarıgöl Ovası Gediz Ovası'nın en uç noktasındayız. Üzümlerimizi örtü ile korumaktayız. Biz Ziraat Odası olarak yaptığımız deneme örtü ile olumlu sonuç aldık. Bu örtünün yaygınlaşması gerekir. Şuan üzümlerimiz adeta buzhanede gibi. Üzümlerimiz sezon başında dolu nedeniyle büyük zarar gördü. Üreticimiz perişan oldu. Fiyatlar iyi olacak tahmin ediyorduk ki, kuru üzümde İran üzümünün, Türk üzümü diye Avrupa ülkelerine satılması bizim kuru üzüm fiyatlarını çok etkiledi. Kuru üzüm fiyatları bir ara 5 liraya kadar çıktı. İran üzümünün Avrupa'ya satılmasıyla fiyatlar 4 liraya düştü. İmza kampanyası başlattık. Tüm Manisa Milletvekillerine ilgili bakanlıklara gönderdik. Bu durumun önüne geçilmelidir."

-YAĞMUR ALTINDA ÜZÜM KESİMİ GÖRÜNTÜLERİ.

-SARIGÖL ZİRAAT ODASI BAŞKANI ALİ İHSAN ÜLGEN İLE RÖPORTAJ

-BAHARLAR KÖYÜ'NDEN ÜZÜM ÜRETİCİSİ İLE RÖPORTAJ

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Gürel Baharlar Sarıgöl Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title