Haberler

Satıcı: Tim'i 7 Yılda Zirveye Taşıdık Koltuğa Yapışmadık

Türkiye İhracatçılar Meclisi (Tim) Başkanı Oğuz Satıcı, Tartışmalara Son Vermek İçin, Seçimli Genel Kurul Öncesi Aday Olmayacağını Açıkladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, tartışmalara son vermek için, seçimli genel kurul öncesi aday olmayacağını açıkladı.

7 yıl boyunca TİM’i Türkiye’nin gündemine taşıyıp zirveye oturttuklarını söyleyen Satıcı, "Her son yeni bir başlangıçtır. Başka devrimler için yeni bir başlangıç yapacağım. Koltuğa yapışmadığımı göstermek için zirvedeyken görevi bırakıyorum" dedi.

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, seçimli genel kurul öncesi aday olmayacağını açıkladı. 7 yıldır yürüttüğü başkanlık görevini başarıyla tamamladığını ifade eden Satıcı duygusal bir konuşma yaparak şöyle devam etti: "İhracatçı birliklerini Türkiye’nin gündemine taşımayı başardık. Görev gelen hükümetlerle önemli iş birliklerine imza attık. 7 yıl boyunca gece gündüz arkadaşlarımızla çalıştık. Bu süre içinde Türkiye’nin ihracatı 26 milyar dolardan 130 milyar dolara çıktı. Benim için bu görevi zirvedeyken bırakmak en doğru karardı. Birliklerin yüzde 99’u ile aramda sorun yok. Her son yeni bir başlangıçtır. Başka devrimler için yeni bir başlangıç yapacağım."

Koltuğa yapışmadık

Her zaman ihracatçı birliklerinin başkanlarıyla ortak karar aldığını vurgulayan Oğuz Satıcı şöyle devam etti: "TİM Başkanlığı koltuğunun tek sahibi gibi davranmadım. Koltuğa yapışmak gibi bir niyetim yok. 7 yıl boyunca bu görevi disiplinli bir şekilde yürüttüm. TİM’in zirvede olduğu bir dönemde diğer arkadaşlarımın da önünü açmak için böyle bir karar aldım. Bu kararı almadan önce tüm ihracatçı birliklerinin başkanlarıyla görüştüm. Çoğu bana bu göreve devam etmem gerektiğini belirtti. Ancak bu yarış artık herkese açıktır."

İradeye ipotek olmaz

Başkanlık için bir adayı destekleyeceğini belirten Satıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Elbette gönlümden ve aklımdan geçen birileri var. Ancak bunu açıklamam doğru olmaz. Kimsenin iradesine ipotek koyamam. Bu kurumun başkanı olacak kişinin her şeyi göze alması gerekiyor. Herkes bu görev aday olabilir. Meclisin sağ duyu ile seçime gitmesi gerekiyor. Bu görevi yürütecek kişinin etik değerleri, devamlılığı ve kurumun geleneklerine uygun davranması gerekiyor."

Tartışmalar son bulsun

Yaşanan tartışmaların son bulması gerektiğini ifade eden Oğuz Satıcı, tartışmaları şöyle değerlendirdi: "TİM gibi büyük bir kurum için alternatifler her zaman çok olmalıdır. Kalite artmalıdır. Biz her zaman arkadaşlarımızın önünü açmak için çalıştık. Bundan sonrada böyle olacaktır. Son dönemlerde yaşanan tartışmalar son bulmalı. Ben kişisel sorunlarımı hiç bir zaman kurumun önünde tutmadım."

’Dolar basacak keşif ’üzerinde çalışıyor

OĞUZ Satıcı, basın toplantısı öncesi göreve talip olmama gerekçesini, ’Dolar basacak bir keşfi tamamlama’ isteği olarak belirtti. ’Yaşam ve eğlence sektöründe dolar basacak bir keşif’ üzerinde çalıştığını belirten Satıcı "Çok önemli bir projeyi çok kısa bir süre sonra tamamlayacağız. Olayın taraflarından biri de hükümet. Bu nedenle sayın Başbakan’la ve çok sayıda bakanla görüştük. Bir tek bakanımıza daha olayı anlatmamız lazım. Onu da tamamladıktan sonra keşfin lansmanını yapacağız" dedi.

Her şeyi düşüneceğim yeni bir başlangıç olacak

TİM gibi bir kurumda görev almanın çok önemli olduğunu vurgulayan Oğuz Satıcı, görevi devrettikten sonra yapacakları hakkında şu değerlendirmede bulundu: "7 yıl süresince kendimi işime verseydim çok daha farklı olurdu. Türkiye’ye ve ihracatçılara hizmet etmeye çalıştım. Bu göreve aday olacakların bunu düşünmesi lazım. Her şeyi göz önüne almak gerekiyor. Her son gibi benim için yeni bir başlangıç olacak. Bu kararı verirken 7 yıl boyunca başka bir şey düşünmediğimi anladım. Artık birçok şeyi düşüneceğim. Ancak 9 Eylül’den sonrada TİM’e hizmet etmeye devam edeceğim."

Siyasi partilerin parçası olmadık

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi’ni (TİM) Türkiye’nin gündemine çözüm odaklı olarak taşımayı başardıklarını vurgulayan Oğuz Satıcı, şöyle konuştu: "Bu süre içerisinde birçok hükümet ile çalıştık. Her zaman iş odaklı düşündük. İlkelerimizden taviz vermedik. TİM gibi büyük bir kurumu siyasi partilerin ve kamunun bir parçası yapmadık. Türk ekonomisini değiştirecek öneri ve sonuçlarla gündeme oturduk."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title