Haberler

Reel Efektif Döviz Kuru 120'yi Aştı

Garanti Yatırım Ekonomisti, "19 Şubat'taki PPK toplantısında faiz koridorunun alt bandında 25 baz puan indirim bekliyoruz" dedi.

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, "19 Şubat'taki Para Politikası Kurulu (PPK)toplantısında faiz koridorunun alt bandında 25 baz puan indirim bekliyoruz" dedi.

Merkez Bankası tarafından açıklanan Ocak ayı reel efektif döviz kurunun açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan Altınsaç, reel efektif döviz kuru endeksinin Ocak ayında 120,16 değerini aldığını belirtti.

Altınsaç, "19 Şubat'taki PPK toplantısında, şuanki kur ve kredi görünümünü baz alarak faiz koridorunun alt bandında 25 baz puan indirim ve TL munzamlarda da 1 puanlık artış bekliyoruz. O tarihe kadar kur ve kredi görünümünde değişiklik olduğu takdirde beklentimizi gözden geçireceğiz" diye konuştu.

HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu ise, reel efektif döviz kurunun Ocak ayında artmasında Türk Lirasındaki değerlenme süreci kadar, beklentilerin üzerinde gelen Ocak ayı TÜFE enflasyonunun (yıllık yüzde 7,3'e yükselmişti) etkili olduğunun göründüğünü dile getirdi.

Çakırolu, "Türk Lirası'nın mevcut seviyelerini koruması durumunda reel efektif döviz kurunun Şubat ayında da 120 seviyelerinin üzerinde kalmaya devam edebileceğini hatırlatıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Buna bağlı olarak, Merkez Bankasının 19 Şubat'ta yapılacak olan PPK toplantısında gecelik borçlanma faizlerinde yeni bir indirim ihtimalinin devam ettiği kanaatinde olduklarını ifade eden Çakıroğlu, "Bununla birlikte, kredi hacminin artış hızına da bağlı olarak zorunlu karşılık oranlarında da yeni ayarlamaların olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Merkez Bankası tarafından açıklanan Ocak ayı reel efektif döviz kuru endeksi 120,16'ya yükseldi. Reel efektif döviz kuru Aralık ayında 118,08 düzeyindeydi.

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Para Politikası Kurulu Garanti Yatırım Merkez Bankası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title